Gå genom väggar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2017-02-20
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Översättare
Linda Skugge
Originaltitel
Walk Through Walls
Medarbetare
Brand, Christopher (form)
Dimensioner
256 x 156 x 25 mm
Vikt
640 g
SAB
Ibz Abramovic, Marina
ISBN
9789173377812
Gå genom väggar (inbunden)

Gå genom väggar

(13 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-02-20
229
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
År 2010 stod över 750 000 människor i kö till Marina Abramovic stora retrospektiva utställning på Museum of Modern Art i New York för att få chansen att tysta sitta mittemot henne i ett performance som pågick i över 700 timmar.

I över femtio år har "The grandmother of performance art" med sin banbrytande konst fascinerat och chockerat sina åskådare. I sina verk utforskar Marina Abramovic människans fysiska och mentala gränser genom att pressa sin egen kropp till det yttersta och utmana sina egna rädslor. Hennes nyfikenhet, svarta humor och vilja att få kontakt med sin publik har inspirerat, upprört och hyllats över hela världen.

Gå genom väggar är en gripande och fascinerande självbiografi om en av vår tids största konstnärer. Vi för följa Marina Abramovic från uppväxten i Titos Jugoslavien till det stora genombrottet som yrkesmänniska. I bokens hjärta finns den starka kärlekshistorien mellan Marina och performancekonstnären Ulay, en historia som får sitt drastiska och teatrala avslut på den kinesiska muren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gå genom väggar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Konstnärskap som balanserar på en knivsegg
  Matz Svensson (Laröd), 26 oktober 2017

  Marina Abramovic bjuder in läsaren till sitt liv, från barndomen fram till nutid. Som läsare får jag följa hur hennes liv formas och hur konstnärskapet kommer till henne.
  Jag får ta del av hennes tankar och ambitioner med en konstform som är okänd för den stora publiken. Så småningom, med ibland livet som insats, skapar Marina Abramovic en plattform som en av världens främsta performance-konstnärer. Hon är verksam på de största konstscener, nu senast på Louisiana konstmuseum i Humlebeak söder om Helsingör i Danmark.

 2. Har alltid gillat denna kvinna
  Lars Olof Sjöström, 23 mars 2017

  Att läsa om hennes liv och vilka verk och vad hon varit med om är spännande. Och hemskt på samma sätt, i alla fall i början av boken.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna