Vi, skuggorna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2019-10-15
Upplaga
1
Förlag
Leopard Förlag
SAB
Ohaf
ISBN
9789173439084
Vi, skuggorna (inbunden)

Vi, skuggorna

Inbunden Svenska, 2019-10-15
199
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Beställ boken senast onsdag 18 december kl. 17:30 för leverans innan julafton
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det viktigaste samhällsreportaget på många år. - Göran Greider

Aura kom i tron att det här landet var någorlunda fredat från mygel och korruption. Hon visade sig ha fel. Wilder bodde i sin arbetsgivares garage i fyra och ett halvt år. "Jag var inte ens en hund i chefens ögon. Jag var skräp."

Sverige har fått ett laglöst arbetsliv där människor från fattiga länder jobbar under slavliknande förhållanden. En ny typ av kriminalitet som inte myndigheterna kommer åt. Exploateringen pågår överallt. Människor sover inuti bilverkstäder, i skogen och på byggen. En rad politiska beslut har skapat det så kallade skuggsamhället, som blev synligt när Akilov 2017 körde in på Drottninggatan. Han jobbade som asbestsanerare i Sverige innan han blev terrorist. En i mängden av gömda arbetare i vårt parallella samhälle.

Svenskt arbetsliv har blivit ett paradis för kriminella som vill tvätta sina smutsiga pengar vita. Svartarbetet kostar staten 66 miljarder per år. Lågt räknat. Samtidigt är stat, kommuner och landsting våra största upphandlare. Och på sätt och vis de värsta bovarna.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vi, skuggorna
 2. +
 3. Jag orkar inte mer : när jobbet skadar själen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag orkar inte mer : när jobbet skadar själen av Elinor Torp (häftad).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elinor Torp

 • Döden på jobbet

  Elinor Torp

  "Gustaf tuggar på luften. Det gnisslar mellan tänderna. En meter till orkar han. Sedan går det inte mer. Han sjunker ner platt på mage och blundar, ser lillebrorsan Viktor framför sig, hans glesa leende, mjölktanden som hänger lös, full-i-fan...

 • Jag orkar inte mer : när jobbet skadar själen

  Elinor Torp

  Självmordet som väckte Sverige. Den 10 juni 2010 tar Lasse livet av sig. Efter en infekterad konflikt med sin närmsta chef och en arbetsgivare som hotar med avsked orkar han inte mer. Det blir slutet på ett liv, men början på en kamp för upprättel...

Bloggat om Vi, skuggorna