Bödlar : liv, död och skam i svenskt 1600-tal (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
355
Utgivningsdatum
2017-08-23
Förlag
Bokförlaget Atlantis
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
213 g
SAB
Kc.4
ISBN
9789173539036
Bödlar : liv, död och skam i svenskt 1600-tal (pocket)

Bödlar : liv, död och skam i svenskt 1600-tal

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2017-08-23
69
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Förutom att verkställa dödsstraff var bödelns uppgifter sådana som ingen respektabel människa önskade befatta sig med: tömma dasstunnor, kastrera hästar, avliva hundar och dränka katter.

Hur rekryterades någon till en tjänst som den? Historikern Annika Sandén placerar bödeln som person i centrum och försöker förstå honom i ett kulturellt och socialt sammanhang. Hon behandlar bödelns bakgrund, hur han har kommit i fråga för tjänsten, arbetsvillkor och umgängesformer. Vilka var det som umgicks med bödeln? Vem önskade gifta sig med en man som han? Men bödeln hade också funktioner som somliga eftersökte. Han hade en hemvist i den magiska världen. Han kunde bota sjukdomar och tillhandahålla ting med särskilda krafter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bödlar : liv, död och skam i svenskt 1600-tal
 2. +
 3. Missdådare : brott och människoöden i Sverige omkring 1600

De som köpt den här boken har ofta också köpt Missdådare : brott och människoöden i Sverige o... av Annika Sandén (pocket).

Köp båda 2 för 138 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bödlar : liv, död och skam i svenskt 1600-tal. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt intressant
  Etwas Anders, 10 maj 2020

  Av en slump så köpte jag boken. Jag är historieintresserad, men inte superkunnig och jag tyckte att ämnet verkade intressant. Boken gjorde mig inte besviken på något sätt. Detta är en bok som jag verkligen rekommenderar. Efter att jag läst Bödlar så läste jag även Missdådare av samma författare, som skrevs innan Bödlar, och även om Missdådare var bra så tycker jag att Bödlar var snäppet bättre. En annan bok som jag tyckte var bra inom samma kategori är Svälten av Magnus Västerbro. Jag gillar ... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk bok
  Clas Glenning, 16 april 2019

  Författaren har verkligen givit liv åt ett mörkt kapitel av den svenska historien. Och det sättet hon valt är främst genom olika rättsfall där vi lär känna bödlar och dömda och på så sätt får vi en inblick i döden och livet på 1600-talet. En lysande bok som varmt rekommenderas!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Annika Sandén