Mammorna (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
345
Utgivningsdatum
2018-08-23
Förlag
Bokförlaget Atlas
Dimensioner
200 x 145 x 25 mm
Vikt
531 g
SAB
Ls,Oac
ISBN
9789173896085
Mammorna (inbunden)

Mammorna

(7 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-08-23
199
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vi kommer från mödrarna. Alla mödrar genom historien har haft en sak gemensam - Från Moder Jord till Jungfru Maria och Moder Svea - de har sällan fått komma till tals. Tills nu. I den här boken får du möta 20 mammor bosatta i Sveriges fattigaste och mest utsatta områden, de som kallas no-go-zones . Från Rosengård till Rinkeby, från Kronogården till Kronoparken, från Hammarkullen till Gottsunda, från jordens alla hörn väver de samman världen i Sverige. Det är mammor som burit sina barn närmast hjärtat. Som väckts mitt i natten av poliser som berättar att deras barn mördats. Mammor som tvingats uppleva det värsta en mamma kan uppleva men också det bästa en mamma kan uppleva. Den här boken handlar om våldet och kampen men mest av allt om kärleken. Mödrarnas kärlek till barnen och en värld som ofta vänder dem ryggen. Den här boken ger röster åt dem som levt i tystnad och vrider strålkastarljuset mot samhällets skuggsidor. Det här är deras berättelser.

 

Röster om Mammorna:

Det bästa vore om mammornas berättelser från och med nu kunde läsas högt i lokaltrafikens och köpcentrens högtalare; mellan ekonominyheterna och land- och sjöväderrapporten; och som inledning på alla utskottsmöten i riksdagen. Inte för att få oss att gråta, utan att tänka. DN

Jag kan bara säga en sak läs den, vare sig du bryr dig eller inte, för du kommer aldrig se på ett nyhetsreportage om ytterligare ett mord i förorten, eller någon annanstans, med samma ögon igen. GP

Det är de här rösterna som alla behöver höra. Från hela världen och hela Sverige Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mammorna
 2. +
 3. Scener ur hjärtat

De som köpt den här boken har ofta också köpt Scener ur hjärtat av Malena Ernman, Svante Thunberg (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Mammorna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En aldrig sinande kamp om dagen
  Incan, 8 december 2018

  Gripande och fascinerande berättelser, som ger ett djupare perspektiv på livets "vara". Där det världsliga i livet ifrågasätts, och ställs på sin spets.

 2. ALEXANDRA

  Din tid att skina låt oss alla skina! Du är frisk vind mot ömma kinder, dina ord hjälper de som är i tystnad att verkligen få plats i vårt hysteriska samhälle eller kanske rättare sagt ensamhälle!

 3. En bok som varje politiker borde läsa!
  Claudia Paola Monti Valdes, 30 oktober 2018

  En oerhörd viktig bok som ger röst åt kvinnor som sällan hörs. Den handlar om klass, fattigdom och våld. Men framförallt om kärleken mödrarna har för sina barn. Och det fantastiska är att författaren inte tar över utan det är mödrarnas ord vi läsare får läsa. Det är ett inifrån perspektiv vilket jag uppskattar högt.

 4. Något av det viktigaste jag läst!
  Henry Ståhle, 25 september 2018

  Boken skakar om, ger mig stunder av tårar, men också av glädje. Förtalet av orten och försvaret av orten är genomgående. Mammorna i orten som kämpar, ofta mot alla odds, mot ett samhälle som står utanför och förtalar och ser på och låter det onda hända, det läser jag om. Om kampen för sönerna, för barnen, för framtiden. Jag älskar språket som Alexandra fångar och förmedlar. Jag högaktar författaren som gör alla dessa mammor synliga. Något av de viktigaste och bästa jag läst på länge.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Mammorna