Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2011-06-21
Förlag
Bonnier Fakta
Medarbetare
van der Ploeg, Elizabeth (Libby) (form) / Kristoferson, Katja (foto)
Illustratör/Fotograf
Elizabeth van der Ploeg
Dimensioner
230 x 198 x 20 mm
Vikt
620 g
SAB
Qca
ISBN
9789174241334
Gott att ge bort ätbara presenter från Linnéas skafferi (kartonnage)

Gott att ge bort ätbara presenter från Linnéas skafferi

(6 röster)  |  Läs 4 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2011-06-21

Slutsåld

Att göra egna, personliga presenter behöver varken vara svårt eller tidskrävande. Att exempelvis koka egen sylt eller marmelad tar inte mer än tjugo minuter. Sätt ett vackert band runt syltburken och du är i hamn. Att det dessutom är väldigt roligt att egenhändigt knåpa ihop gåvorna, och det faktum att mottagaren blir väldigt glad gör ju inte saken sämre.

Linnéa Seidel, som driver bloggen Linnéas skafferi, har fyllt sin bok, Gott att ge bort, till brädden med recept, förslag och tips på ätbara presenter. Variationsrikedomen är stor - från läckert chokladstinna brownies i en fin form och kiwimarmelad till egenhändigt smaksatt te. Ett kapitel heter På burk och är extra roligt... Här finns fiffiga idéer på olika halvfabrikat i ordets bästa bemärkelse. Som till exempel amerikansk pannkaksmix, frukostbullar eller äppelpaj. Alltihop förpackat i fina burkar.

I kapitlet Hembakat hittar man många härliga recept, exempelvis solskensbullar och fudgebrownies. Nybakade och vackert tronande i en fin burk blir de en garanterat uppskattad present.

Exempel på andra roliga och välsmakande matgåvor i boken är hemlagad ketchup, crunchigt jordnötssmör, läckert rosa syrénsaft, krispiga äppelchips och wienernougat som smälter i munnen.

Alla kan hitta saker man både hinner med och klarar av att göra, för bland dessa cirka 100 recept finns ätbara presenter som går på nolltid att göra, men även sådana som tar lite mer tid i anspråk. Som ett miljövänligt plus tipsar dessutom Linnéa om hur man lätt hittar och bäst återanvänder gamla burkar och andra förpackningar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Gott att ge bort ätbara presenter från Linnéas skafferi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ett måste

  Jag tycker om att ge bort presenter som är annorlunda. Fick mycket inspiration och hjälp med att utveckla egna idéer. So alla ni som vill ge bort något som inte är blommar eller en flaska vin - kolla boken och sätta fart er fantasi

 2. Perfekt gå bort present!
  Anna Wahlstam, 17 november 2014

  En bok med massor av fina tips till gå-bort-presenter! Det är alltid kul att få något som nån gjort själv, men som inte kräver så mycket tid.
  Fin att ge bort som present med.

 3. Många bra "gåbortpresenter"!!

  En bok som har det lilla extra både för egen del och något extra att ge bort.
  Många fina bilder att inspireras av.

 4. Inspiration
  Elin, 7 november 2011

  En mycket bra bok. Har fått många idéer som människor älskar att få. Både från recepten i boken men även att jag själv fått inspiration och hittat på något eget.

Visa alla 4 recensioner