Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2014-12-01
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Bengt Söderbergh, Marc Ribes
Originaltitel
Journal du voleur
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
216 x 155 x 23 mm
Vikt
519 g
SAB
Hce
ISBN
9789174996111
Tjuvens dagbok (inbunden)

Tjuvens dagbok

(2 röster)
Inbunden, Svenska, 2014-12-01
309
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
»Genets vackraste bok.« | JEAN-PAUL SARTRE

»Bara en handfull 1900-talsförfattare, som Kafka och Proust, har en lika viktig, lika auktoritär, lika oåterkallelig röst och stil.« | SUSAN SONTAG

Som tjuv, tiggare och homosexuell prostituerad flackar Jean Genet runt i trettiotalets Europa. I Spanien, Italien, Österrike, Belgien, dåvarande Tjeckoslovakien, Polen och Nazi-Tyskland. På kaféer, barer och spelhålor. På brottsplatser och i fängelser. Den erfarenheten blir till grund för en berättande poesi av ett slag som ingen skådat, varken förr eller senare.
Tjuvens dagbok [1949] är Genets mest öppet självbiografiska roman och den tydligaste manifestationen av hans världsbild. Fantasier som river upp Västerlandets djupast rotade normer, när kristendomens språk approprieras och brottslingen helgonförklaras.
En av världslitteraturens mest originella bekännelseromaner, i översättning av Bengt Söderbergh & Marc Ribes och med ett nyskrivet förord av författaren Torbjörn Elensky.

JEAN GENET [1910 -1986] var en fransk romanförfattare, dramatiker, poet och essäist. Vid sidan av sitt författarskap var han politisk aktivist och stödde den algeriska befrielserörelsen, vistades i månader i palestinskt flyktingläger i Jordanien, samt besökte Svarta pantrarna i USA.

»Genet skapar en egen värld som ofta översvämmas av en brinnande skönhet. En mörkt högtidlig glans som inte mycket i den moderna litteraturen kan tävla med.« | BENGT HOLMQVIST
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tjuvens dagbok
  2. +
  3. Matrosen och stjärnan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Matrosen och stjärnan av Jean Genet (pocket).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jean Genet