Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
236
Utgivningsdatum
2016-03-02
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Rebecca Alsberg
Originaltitel
Mao II
Medarbetare
Maglio, Pietro (red.) / Petersen, Henrik (red.) / Sundh, Lars (form)
Dimensioner
210 x 150 x 20 mm
Vikt
396 g
SAB
Hce
ISBN
9789176450277
Mao II (häftad)

Mao II

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-03-02
29 148 Du sparar 119 kr!
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Ingen skriver bättre prosa än Don DeLillo.« | THE NEW YORK TIMES

»Bekräftar DeLillos status som en modern mästare och litterär provokatör.« | PUBLISHERS WEEKLY

Mao II börjar med ett massbröllop på Yankee Stadium. 6.500 par gifter sig. Det är äktenskapsritualen som jättejippo. I skarp kontrast till detta står Bill Gray, en författare som varit avskuren från världen i trettio år och putsat på ett mästerverk som han inser aldrig kommer att bli klart. Bill ser sig som en av de sista representanterna för det skrivna ordet i den elektroniska eran, där den individuella rösten är på väg att försvinna. Han gör ett desperat försök att ta sig ur sin isolering med ett plötsligt socialt engagemang. Det tar honom till krigets Beirut - där spåren efter honom snart upphör.
Mao II [1991] skildrar mediesamhällets terror och sken. Hur konstnären, som inte längre har förmågan att skaka om medvetandet och kulturen, ersätts av terroristen. En amerikansk modern klassiker som med tiden fått profetisk klang.
I översättning av Rebecca Alsberg.

DON DELILLO [f. 1936] är en amerikansk författare, född och bosatt i New York. Två gånger har hans romaner tilldelats The American Book Award: för Vitt brus 1985 och Under jord 1998. Hans namn nämns ofta i Nobelprissammanhang och fick som första amerikan det prestigefyllda Jerusalempriset.

»Den här romanen är en skönhet. En vision lika djärv och en röst lika vältalig och moraliskt fokuserad är svårt att finna i amerikansk litteratur.« | THOMAS PYNCHON
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mao II
  2. +
  3. Mördarens son

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mördarens son av Joy Ellis (inbunden).

Köp båda 2 för 88 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mao II. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. DeLillo förutspår framtiden
    Thomas H (Västerås), 15 december 2016

    Jag läste med stort nöje nyss om denna klassiker - det är skrämmande hur mycket som nu har hänt. Nästan precis som i Mao II. Läs den själv och läs den noga så förstår du vad jag menar. Den handlar i korthet om rädslan och hotet som hänger över oss alla. Orosmolnet som i boken bara har en vag form är idag en kristall klar och högst konkret verklighet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Don Delillo