Natt bland hästar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
94
Utgivningsdatum
2018-01-12
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Reidar Ekner, Meta Ottosson
Originaltitel
A Night Among the Horses
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
217 x 145 x 12 mm
Vikt
241 g
SAB
Hce
ISBN
9789176453834
Natt bland hästar (inbunden)

Natt bland hästar

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2018-01-12
199
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Natt bland hästar Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Djuna Barnes imponerades av inget, men fascinerades av allt. Mest av allt var hon en skicklig iakttagare av människor, fra n tonläge och ordval till handlingar.« | Sara Danius, DN

Djuna Barnes, en av modernismens stora ikoner, var en mästare i novellgenren. Ändå var hon sparsam med att återpublicera novellerna. När hon väl gjorde det så reviderade hon dem ofta sa mycket att det blev nya texter. Så skedde med det svenska urvalet Natt bland hästar, som därigenom kom att bli ett unikt Djuna Barnes -verk. Tio noveller - av vilka ett flertal hör till hennes mest klassiska - däribland titelnovellen (Natt bland hästar), Utsläpp, Läkarna och Kaninen, som författaren skickade till Sverige i grundligt omarbetade versioner.
Reidar Ekners eminenta svenska översättningar av Djuna Barnes -noveller, Natt bland hästar, utgör en sann litterär skatt. Lite drygt ett halvt sekel senare blir de nu tillgängliga på nytt, tillsammans med Meta Ottossons nyöversättning av novellen Aller et retour.
Med ett nyskrivet förord av litteraturkritikern Jonas Thente.

DJUNA BARNES [1892-1982] var en amerikansk för fattare, poet, dramatiker, journalist och konstnär. Hon tillhörde den legendariska amerikanska författar och konstnärskolonin i Paris på 1920 - och 1930 -talen. I dag räknas hon till den engelskspråkiga modernismens sto ra namn, vid sidan av James Joyce, Virginia Woolf, T. S. Eliot och Gertrude Stein.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Natt bland hästar
  2. +
  3. Trilogin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Trilogin av Samuel Beckett (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Natt bland hästar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Överreklamerat
    Marie Henriette Janson, 14 oktober 2018

    En kultförklarad författarinna vars verk denna läsarinna upplever tillgjort och affekterat. Tematiken förlegat och uttjatad idag och saknar emotionell kraft.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Djuna Barnes