Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2017-05-16
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens
Originaltitel
Särskilt begåvade elever : Pedagogens utmaning och möjlighet
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
262 g
SAB
Eu
ISBN
9789177410010
Särskilt begåvade elever : pedagogens utmaning och möjlighet (häftad)

Särskilt begåvade elever : pedagogens utmaning och möjlighet

(13 röster)  |  Läs 4 recensioner
Häftad,  Svenska, 2017-05-16
373
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken Särskilt begåvade elever – pedagogens utmaning och möjlighet berättar hur skolan kan upptäcka och identifiera dessa elever samt vilka pedagogiska verktyg som behöver tillämpas. Elever som tidigare utgjort en stor utmaning kan faktiskt vara en stor möjlighet. De kan bidra mycket till vår framtid.

Särskilt begåvade elever, även kallade särbegåvade elever, har en exceptionellt hög inlärningsförmåga och borde stormtrivas i skolan. I stället visar studier att de trivs sämst av alla elever och lär sig dessutom minst. Inte sällan utvecklar de svårigheter på grund av uttråkning och understimulans. Få inom skolan vet vilka de här eleverna är.

Boken Särskilt begåvade elever bygger på grundläggande forskning och pedagogisk praktik samt på intervjuer av ledande experter inom området. Den vänder sig i första hand till pedagogisk personal, skolledare och elevhälsa, men kan med fördel läsas av föräldrar och särskilt begåvade elever själva. Förordet är skrivet av professor Roland S Persson, ledande begåvningsforskare.

Om författaren

Mona Liljedahl är leg. gymnasielärare i svenska och engelska och arbetar som specialpedagog. Hon föreläser på temat särskilt begåvade/särbegåvade elever och är en av författarna till Skolverkets handledningsmaterial Särskilt begåvade elever.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Särskilt begåvade elever : pedagogens utmaning och möjlighet
 2. +
 3. När det enkla ändå blir svårt : särskilt begåvade elever med adhd och autism

De som köpt den här boken har ofta också köpt När det enkla ändå blir svårt : särskilt begåva... av Pia Rehn (häftad).

Köp båda 2 för 668 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Särskilt begåvade elever : pedagogens utmaning och möjlighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra bok som väcker intresse!
  Elin Högberg, 23 juni 2021

  Jättetydlig bok. Med ett språk som gör att man kan streckläsa av intresse, samtidigt som man både kommer ihåg vad som stått och förstår vad man läser. Ett bra betyg för facklitteratur som annars kan vara tungläst.

 2. Mycket läsvärd
  Mia , 4 december 2018

  En bok som gav många tankar om hur skolan kan skapa en god lärmiljö för dessa elever, yngre som äldre. Viktigt, då det ännu inte är självklart att skolan stöttar dessa elever.

 3. Lättläst och välskriven
  Thorunn Widö (Hägersten), 9 september 2017

  Mycket lättläst och omfattande bok om Särskilt begåvade. Rekommenderar den till alla som arbetar med barn, inte bara i skolsituationer.

 4. Ett MÅSTE för alla lärare !
  Jennifer , 2 juli 2017

  Helt underbart bok. Har köpt flera exemplar till barnens rektor, lärare och specialpedagog och hoppas att de nu äntligen fatta hur mina barn lider i skolan.
  Mycket väl skriven ! Enkelt att förstå.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Mona Liljedahl

 • Särskilt begåvade barn : förskolans utmaning och möjlighet

  Mona Liljedahl

  Särskilt begåvade barn har en rasande kunskapstörst och en exceptionell inlärningsförmåga. Det är viktigt att upptäcka dem tidigt, gärna redan i förskolan, så att man kan sätta in r&au...

 • Pedagogiskt ABC för särskilt begåvade elever

  Mona Liljedahl

  En handfast handledning för lärare, skolor, enheter och förvaltningar i hur man kan stötta särskilt begåvade elever i att ”kunna utvecklas så långt som möjligt enligt utbildningens m&...