Tutankhamon (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Antal sidor
168
Utgivningsdatum
2021-01-18
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 133 x 14 mm
Vikt
249 g
SAB
Jpba,K.21
ISBN
9789177893882

Tutankhamon

(5 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2021-01-18
150
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Det här är rafflande och rolig läsning på så många nivåer från modern popkultur till de gamla egyptierna.« JPS Media

»Boken blir en världshistorisk exposé, som tar upp källorna till antik historia, och hur den uråldriga egyptiska civilisationen påverkat västerlandets kultur, särskilt från egyptologins födelse efter Napoleons expedition... Allt detta beskriver Harrison livfullt med sina goda kunskaper och fängslande stil...« BTJ

I november 1922 forcerar Howard Carter och hans kolleger den sista dörren till farao Tutankhamons gravkammare. Underbara ting väntar dem. Fynden från Tutankhamons grav hör till arkeologins mest häpnadsväckande genom tiderna och har gett unika inblickar i det gamla Egyptens historia. De förvandlade en i praktiken obetydlig pojkfarao till superkändis tre millennier efter dennes död.

Här berättar historikern Dick Harrison inte bara om faraon och hans grav, utan även om det rike och folk som Tutankhamon under en kort tid sattes att styra. Under 1800-talet nådde fascinationen för det forntida Egypten nya höjder och historia blandades med fiktion.

Vad är sant och vad är falskt i den fantasieggande mytflora som sedan dess omger faraonernas rike? Finns det skäl att tro på den förbannelse som ansågs drabba dem som vågade störa Tutankhamons eviga sömn? Det är frågor som får sina svar i denna fängslande och allmänbildande bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tutankhamon
  2. +
  3. Allan Mann : svensken som stred mot Hitler och Stalin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allan Mann : svensken som stred mot Hitler och ... av Thomas Tynander (pocket).

Köp båda 2 för 239 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tutankhamon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra läsning
    susanne malm, 29 augusti 2021

    Jag har gillat den unga kungapojken Tutankhamon och han var fascinerande och unik men samtidigt det var så tragiskt att han dog så ung och han hade sjukdom och malaria .Det var mycket intressant och fakta om hans liv .Denna guldmasken man ser rakt in i hans ögon så känner man hans själ !

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Dick Harrison