De som överlevde (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
403
Utgivningsdatum
2022-06-08
Förlag
Louise Bäckelin Förlag
Översättare
Jessica Hallén
Originaltitel
The Warsaw Orphan
Medarbetare
Sidiropoulou, Elita (form)
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hce
ISBN
9789177994206
De som överlevde (inbunden)

De som överlevde

(8 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-06-08
207
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De som överlevde Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"En välskriven och mycket läsvärd roman om en mörk tid där människorna ändå lyckades finna kärlek, vänskap och hopp." BTJ, betyg 5 av 5

Våren 1942. Den unga Emilia ser stridigheterna växa fram på gatorna utanför sitt hem i Warszawa. Tyskarna tillfångatar systematiskt judar och förflyttar dem till ett närliggande ghetto. Ingen på utsidan vet vad som händer innanför ghettots murar men Emilia har sett tyskarnas brutalitet och döljer därför sin sanna identitet.

Hennes granne Sara arbetar som sjuksköterska i ghettot och en dag följer Emilia med för att assistera henne. Innanför murarna möter hon för första gången krigets verklighet, en syn hon aldrig kommer att glömma.

Hon möter också den jämnåriga Roman och en skör men djup vänskap växer fram mellan dem. När Romans föräldrar tvingas välja mellan att lämna hans nyfödda syster eller se henne svälta under sitt eget beskydd får han nog och går med i den judiska motståndsrörelsen. Romans övermod drar tyskarnas uppmärksamhet till sig, vilket försätter Emilia och hennes familj i stor fara.

KELLY RIMMER är en storsäljande författare från Australien, där hon bor på landet med sin make och deras två barn. Hon har bland annat jämförts med Jojo Moyes, David Nicholls och Nicholas Sparks. LB Förlag har tidigare gett ut En mors bekännelse, Vad hjärtat aldrig glömmer och Sanningens pris av Kelly Rimmer.

"En kärlekshistoria full av förtvivlan, sorg, hopp och godhet." Herald Sun

"En bok om förlust och rasism men också överlevnad, kämparglöd och oövervinnerlig kärlek." Daily Telegraph

Kelly Rimmers tolkning av kriget i det nazistockuperade Polen får hjärtat att stanna. Det är en berättelse om liv, motstånd, överlevnad och kärlek som kommer att fängsla läsarna. Lisa Wingate, författare
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. De som överlevde
 2. +
 3. Dotterns berättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dotterns berättelse av Armando Lucas Correa (storpocket).

Köp båda 2 för 306 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av De som överlevde. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och viktig bok!
  Kaffeläsaren, 16 januari 2023

  Sen jag läste Jag utan dig 2017 har jag haft ögonen på Kelly Rimmer och jag har sen dess läst alla böcker som översatts till svenska. Hon skriver oroligt bra och det är en ren fröjd att läsa hennes böcker. De som överlevde är en bok med en viktig historia att berätta, en historia som vi aldrig får glömma bort.
  Boken utspelar sig i Warszawa under andra världskriget när stridigheterna pågår för fullt. Roman och hans familj kan inte längre röra sig som de vill i samhället, då tyskarna är ef... Läs hela recensionen

 2. Filmisk

  Kelly Rimmer som skrivit vackra Vad hjärtat aldrig glömmer och Sanningens pris kommer nu med sin nya bok De som överlevde.

  De som överlevde är en starkt bok som berör och fängslar. En kärlekshistoria fylld av både sorg, förtvivlan, godhet och hopp. Den är fylld av kämparglöd. En glöd för överlevnad och kärleken under en fruktansvärd tid i världshistorien. Kelly Rimmer skriver levande, äkta och gripande. Hennes böcker når på djupet och det är som att se en film. Hon är noga med detaljer både vad det gäller karaktärer och miljöer.

 3. Gripande
  veronicas_bok_bak_liv, 15 september 2022

  Den unga Emilia ser stridigheterna växa på gatorna och hur tyskarna systematiskt tillfångatar judar och förflyttar dem till ghetto. Ingen på utsidan av murarna vet vad som händer där men Emilia har sett tyskarnas brutalitet. Emilias granne Sara arbetar som sjuksköterska i ghettot, en dag får hon följa med henne och här möter hon krigets verklighet för första gången. Snart försätts både Emilia och hennes familj i stor fara.

  Boken börjar starkt och jag fastnar omgående. Det är en grip... Läs hela recensionen

 4. Välskriven bok
  Li Nolin, 19 augusti 2022

  Välskriven och sorgsen bok som utspelar sig under andra världskriget. Kantas av starka händelser som lyfts med det välskrivna språket. Rekommenderas till den som vill läsa om hur det kunde vara under andra världskriget!

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Kelly Rimmer