Ingår i kampanjer:
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2022-03-15
Förlag
Bokförlaget Arena
Medarbetare
Pennanen, Marja (form) / Grönlund, Ulrika (foto)
Dimensioner
280 x 185 x 22 mm
Vikt
855 g
SAB
Qefz Dahlia
ISBN
9789178435555
Dahlia : 222 sorter, odling, skötsel och inspiration (inbunden)

Dahlia : 222 sorter, odling, skötsel och inspiration

(21 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2022-03-15
199 259 Du sparar 60 kr!
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Färgkoordinerat och lättillgängligt formgett, och med hög inspirationsfaktor för både nya och mer vana dahliaodlare Om inte den här boken väcker nyfikenhet och odlingslust för dahlian så vet jag inte vad som skall till." BTJ

I Dahlia: 222 sorter, odling, skötsel och inspiration får du veta allt du behöver för att lyckas med dahlior. Här finns information om dahlians historik och botanik, odling, förökning och vinterförvaring samt de bästa tipsen för dahlian som snittblomma. Du får förslag på dahliasorter som är vackra att plantera tillsammans i olika färgkombinationer men även vilka andra växter som är fina att samplantera dahlior med. Vi besöker dahliaodlare från olika delar av landet som delar med sig av sina allra bästa tips!

Boken innehåller bilder på dahlior i sin växtmiljö varvade med närbilder på över tvåhundra sorter med information om höjd, blomstorlek och grupp. En ultimat källa till kunskap och inspiration för såväl nya som vana dahliaodlare!

Ulrika Grönlund jobbar som skribent och fotograf inom trädgård och inredning, hon ritar även trädgårdar och arbetar som inredningsstylist. Ulrika är själv en passionerad dahliaodlare och har startat Dahliafarmen på Österlen i Skåne, boken Dahlia: 222 sorter, odling, skötsel och inspiration är hennes femte trädgårdsbok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dahlia : 222 sorter, odling, skötsel och inspiration
 2. +
 3. Odla blommor : Annueller från frö till bukett

De som köpt den här boken har ofta också köpt Odla blommor : Annueller från frö till bukett av Hanna Wendelbo (inbunden).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Dahlia : 222 sorter, odling, skötsel och inspiration. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Här skall odlas
  Lars-Örjan Hovbrandt, 8 februari 2023

  Bläddrade i boken och fastnade för den direkt.
  Efter att ha satt mig ner och läst så inser jag att det finns nog även hopp för mig och Dahliorn som komma skall. Så många sorter det finns och kan man verkligen lyckas att dra upp dom med från frö, det skall nu testas.

 2. Bok om dahlier.
  Yvel., 14 juli 2022

  Jag gav bort boken till en arbetskamrat som är har massor av dahlior. Hon blev jätteglad, så boken hamnade hos helt rätt person.

 3. Späckad med färg
  Erika, 19 maj 2022

  En väldigt estetiskt tilltalande bok, både gällande omslag som innehåll. Gav bort den i present till min mamma som gillar Dahlior väldigt mycket.

 4. Dahlia 222 sorter ...
  Monika Pettersson, 17 maj 2022

  Fantastiskt fin och bra bok. Gillar verkligen upplägget i boken. Att det delas in i färgkod, står hur höga dom blir och storlek på blommorna. Mycket bra bok.

 5. Dahlia 222 sorter odling, skötsel, inspiration
  Caroline Stein, 12 april 2022

  Jag lärde mig mycket för att vara nybörjare, lätt att förstå och lätt att fastna i. Boken har jag som inspiration och framtida val av blommor och man kan lätt gå tillbaka i boken och ha den som sitt lexikon!

Visa alla 5 recensioner