Utbildningskontraktets villkor : utbildningsförlopp på en förändrad gymnasielärarutbildning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2016-10-28
Förlag
Arkiv förlag/A-Z förlag
Dimensioner
215 x 140 x 15 mm
Vikt
300 g
SAB
Ep.04
ISBN
9789179242824
Utbildningskontraktets villkor : utbildningsförlopp på en förändrad gymnasielärarutbildning (häftad)

Utbildningskontraktets villkor : utbildningsförlopp på en förändrad gymnasielärarutbildning

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2016-10-28
186
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Denna bok handlar om utbildningen av blivande gymnasielärare, en lärarkategori som upplevt dramatiska förändringar i sitt yrke och sin sociala position under de sista femtio åren. Magnus Persson ställer frågan hur det är att studera på en utbildning som alla kommer in på och som leder till ett yrke vars sociala position är i en brant utförsbacke. Han gör det med hjälp av begreppet utbildnings kontrakt, ett "socialt kontrakt" mellan å ena sidan studenten med sina förväntningar om vad utbildningen ska gå ut på och å andra sidan universitetets och lärarnas definition av dess innehåll, organisering och krav. Persson visar hur utbildningskontraktet präglas av hur studenterna, utifrån sina förutsättningar, hanterar sin lärarutbildning inom ramen för den snabbt växande högre utbildningen.

Gymnasielärarstudenternas utbildningsförlopp ser olika ut beroende på hur väl kontraktet upprätthålls under utbildningen. De olika utfallen - om studenterna tar examen eller ej, blir lärare eller inte - bildar ett tydligt socialt mönster. Utbildningsförloppens resultat bidrar både till att återskapa redan rådande sociala skillnader mellan studenterna och till att förstärka den sociala utförslöpa som präglat lärarutbildningen, och särskilt gymnasielärarutbildningen, under de senaste decennierna.

Magnus Persson har lång erfarenhet som gymnasielärare. Utbildningskontraktets villkor är hans doktorsavhandling i sociologi vid Linnéuniversitetet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utbildningskontraktets villkor : utbildningsförlopp på en förändrad gymnasielärarutbildning
  2. +
  3. Att bli lärare i svenska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att bli lärare i svenska av Caroline Liberg, Jon Smidt (häftad).

Köp båda 2 för 475 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Utbildningskontraktets villkor : utbildningsförlopp på en förändrad gymnasielärarutbildning. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Till skolfolk
    IPN, 21 februari 2017

    Mycket tänkvärd, angelägen och läsvärd. Välskriven och rekommenderas varmt. Borde vara intressant för skolfolk och dom som sysslar med utbildning.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Magnus Persson