Solroseffekten : att hjälpa krigets Ukraina (inbunden) NY
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2024-02-20
Förlag
Mondial
Dimensioner
220 x 150 x 23 mm
Vikt
392 g
SAB
Ohg,Kmad.6,Lz Wilderäng, Lena
ISBN
9789180024433

Solroseffekten : att hjälpa krigets Ukraina

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2024-02-20
249
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»Om du möter en brunbjörn i de svenska skogarna ska du prata lugnt med den och backa. Ser den ut att vilja anfalla hjälper det att spela död. Men den ryskåbjörnen är inte en brunbjörn, utan en svartbjörn. Blir du attackerad och lägger dig på marken kommer den att döda dig. Det gäller att slå tillbaka med allt du har.«

När Ryssland en tidig februarimorgon tågar in i Ukraina förändras Lena Wilderängs liv i grunden. Nu handlar allt om att hjälpa till. Hon säger upp sig från sitt jobb och börjar köra begagnade ambulanser och brandbilar till fronten. Och medan månaderna går, utan ett slut i sikte, blir insatserna allt högre.

Solroseffekten är en berättelse om ett krig. Om de som har lyckats fly och om de som stannat kvar, om soldater, barn och babusjkor. Men det är också en berättelse om mod, moral och medmänsklighet, som ställer alla inför frågan: Vad har den enskilde för ansvar när liv står på spel?

*

Lena Wilderäng är professionell äventyrare och brandman. Hon är född 1983 i Moskva och flyttade till Sverige 1996. Hon har fått medalj i Ukraina och blivit utsedd till en av Årets kvinnor 2023 av Expressen för sina hjälpinsatser.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Solroseffekten : att hjälpa krigets Ukraina
  2. +
  3. Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukraina

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spelaren : Volodymyr Zelenskyj och kriget i Ukr... av Simon Shuster (inbunden).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Solroseffekten : att hjälpa krigets Ukraina. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. The best non fiction in a long time.
    Abibliofob (Skåne), 5 mars 2024

    Solroseffekten (The Sunflowereffect) by Lena Wilderäng is without a doubt one of the best non fiction books I have read in a long time. The author was born in Russia but came to Sweden in 1983 and she has relatives in Ukraine. She has spent a great deal of her life as a professional adventurer and firefighter and if you are lucky you can hear her speak about this. I am fortunate to have met her on several occasions and she is always a pleasure to talk with. On the morning of February 24th 202... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lena Wilderäng