Innan bilden bleknat (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Palmserien
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2022-05-17
Förlag
Lind & Co
Översättare
Carl Gustaf Bjurström
Medarbetare
Graves, Emma (form)
Dimensioner
220 x 140 x 22 mm
Vikt
462 g
SAB
Hce
ISBN
9789180184458

Innan bilden bleknat

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-05-17
209
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Nathalie Sarraute (1900 1999) debuterade 1939 med Tropismer och anses vara en av de främsta företrädarna för Den nya romanen samt en av de viktigaste förnyarna av 1900-talets litteratur. 1964 tilldelades hon Prix international de littérature för boken De gyllene frukterna. Lind & Co återintroducerar nu Sarrautes författarskap för svenska läsare genom att ge ut Innan bilden bleknat som en av de två första titlarna i en ny klassikerserie med kvinnliga författare.

Innan bilden bleknat (1983) innebar Sarrautes verkliga genombrott som författare och anses vara hennes mest lättillgängliga och känslomässigt öppna verk. Här skildrar hon sin barndom fram till tolv års ålder, då hon omväxlande bodde i Paris och Ryssland. Det är ingen klassisk självbiografi utan fragment och ögonblick, detaljer som visar på minnets kraft, berättat på en prosa som är rolig, sorglig och poetisk. Utan att ge avkall på sin lyriska stil fångar Sarraute atmosfären i Paris och Ryssland i början av 1900-talet vilket gör Innan bilden bleknat till en läsupplevelse både för romanälskaren och för den som uppskattar memoarer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Innan bilden bleknat
  2. +
  3. Tre romaner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tre romaner av F Scott Fitzgerald (inbunden).

Köp båda 2 för 474 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Innan bilden bleknat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bästa memoarerna någonsin
    Irene Kolare, 16 juli 2022

    År 1983 publicerade författaren Nathalie Sarrautes sin biografi, en barndomsskildring, vid 83 års ålder. Det är en lättillgänglig roman som konsekvent återger situationer som väckt starka känslor hos författaren. Sammantaget ger "Innan bilden bleknat" en skarp bild av hur det är att vara född och fostrad av en egenkär mor som alltid sätter sig själv i första rummet. Men likväl det gäller att tillvarata barndomen och de föräldrar man har valt. Beskrivningen av Nathalies mamma är uttömmande. Ho... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nathalie Sarraute