Högerpopulismen : en antologi om Sverigedemokraterna (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2009-03-18
Upplaga
1
Förlag
Premiss
Medarbetare
Åkervall, Jenny (förf.) / Bengtsson, Håkan A (red.)
Dimensioner
190 x 126 x 12 mm
Vikt
165 g
SAB
Occ.06z Sverigedemokraterna,Ocgg
ISBN
9789185343799
Högerpopulismen : en antologi om Sverigedemokraterna (häftad)

Högerpopulismen : en antologi om Sverigedemokraterna

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2009-03-18
99
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
En antologi om den högerpopulistiska utmaningen. De sex skribenterna belyser ämnet med olika infallsvinklar bland annat med Sverigedemokraterna som exempel.. Anna-Lena Lodenius skriver om Sverigedemokraterna ursprung och framäxt. Håkan A Bengtsson resonerar kring hur och varför de högerpopulistiska strömningarn fått fäste runt om i Europa. Anders Sundelin har besökt LLandskrona, ett av SD:s starkaste fästen, Joakoim Jacobsson skriver om hur SD fungera i etablerade poltiska församlingar och Jenny Åkervall skriver om det dilemma som uppstår när man inte riktigt vet hur SD ska bemötas. Henry Pettersson skriver om högerpopulismens historia.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Högerpopulismen : en antologi om Sverigedemokraterna
 2. +
 3. Sverigevänner : ett reportage om det svenska nätkriget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sverigevänner : ett reportage om det svenska nä... av Jonathan Lundberg (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Högerpopulismen : en antologi om Sverigedemokraterna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Politik utan politiskt innehåll
  Fredrik, 1 november 2016

  I korthet förklaras "högerpopulism" som ett primitivt reflexbeteende hos en lågutbildad pöbel. Sverigedemokraterna i sin tur beskrivs som ett parti med "enkla svar på svåra frågor", och att de därmed blir lätta att greppa för de mindre begåvade. Mantrat om Sverigedemokraternas rötter i nazismen återupprepas ihärdigt.

  Boken är utmärkt för den som vill få sina förutfattade meningar om Sverigedemokraterna bekräftad. Den ger dock ingen djupare insikt i konservatism eller vilka politiska... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner