Så småningom gick jag inte hem : censurerade dikter och noveller (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Serie Splint (del 10)
Antal sidor
215
Utgivningsdatum
2013-08-30
Upplaga
1
Förlag
Smockadoll Förlag
Översättare
Kristian Carlsson, Sohrab Rahimi
Dimensioner
214 x 138 x 17 mm
Vikt
345 g
SAB
Hce
ISBN
9789186175306
Så småningom gick jag inte hem : censurerade dikter och noveller (häftad)

Så småningom gick jag inte hem : censurerade dikter och noveller

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-08-30
232
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Naeimeh Doostdar föddes 1977 i Teheran. Hon påbörjade redan i gymnasieåldern sin karriär som journalist och har mottagit ett flertal nationella utmärkelser. Parallellt har hon även skrivit poesi och prosa, vilket har lett till fyra utgivna böcker i Iran. När det politiska klimatet i Iran förvärrades 2009 fängslades Naeimeh Doostdar för sin blogg och obekväma journalistik - vilket i förlängningen ledde till nödvändigheten av exil. 2012-2014 är hon således fristadsförfattare i Malmö genom International Cities of Refuge Network (ICORN).

"Så småningom gick jag inte hem" består, till merparten, av en diktsamling och en novellsamling som har det gemensamt att de båda belades med publiceringsförbud av den statliga iranska förhandscensuren. De två samlingarna har tematiska drag som tydligt binder dem samman och Naeimeh Doostdar ger här röst åt moderna storstadskvinnor i Teheran och den problematik - i relationer och samhälle - som är deras vardag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Så småningom gick jag inte hem : censurerade dikter och noveller
 2. +
 3. Att ty sig till klumpen i halsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att ty sig till klumpen i halsen av Naeimeh Doostdar (häftad).

Köp båda 2 för 461 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Så småningom gick jag inte hem : censurerade dikter och noveller. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Ta ett djupt andetag
  S.P., 15 september 2014

  Läste första dikten. Var tvungen att ta en paus. Ganska effektfullt med andra ord. Även skrivet av en genuint trevlig människa, baserat på en föreläsning/diskussion där det talades om erfarenheter av censur.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Naeimeh Doostdar

 • Att ty sig till klumpen i halsen

  Naeimeh Doostdar

  "Hemma" är en obestämd och missbildad plats konstaterar Naeimeh Doostdar och pendlar mellan glädje och vånda inför sitt Teheran och sitt Malmö. Naeimeh Doostdar är född 1977 i Teheran och numera bosatt i Malmö. Hon debuterade 1996 och ha...

 • Blue Swedish for Nowruz; Short Stories from Sweden

  Naeimeh Doostdar

  A woman doing behavioral experiments on a population unfamiliar with showing emotions to strangers. Parents suppressing all common sense in order to grasp what their new world expects of their child. A Russian invasion shaking the grounds of navel...