Inga undantag : Värdeskapandet i små och medelstora samtidskonsthallar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
147
Utgivningsdatum
2015-10-01
Förlag
Nätverkstan
Dimensioner
185 x 125 x 10 mm
Vikt
192 g
ISBN
9789186717094
Inga undantag : Värdeskapandet i små och medelstora samtidskonsthallar (häftad)

Inga undantag : Värdeskapandet i små och medelstora samtidskonsthallar

Häftad Svenska, 2015-10-01
151
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
\\\"Löfgrens gedigna rapport borde bli obligatorisk läsning för landets alla kulturpolitiker. Ja, för var och en som undrar vad vitsen med samtidskonst och dess institutioner egentligen är.\\\"

- Carolina Söderholm, Sydsvenskan

\\\"Varför finns det konst? Och varför är den nödvändig för samhället? Denna essä av Mikael Löfgren kartlägger villkoren för svenska konsthallar inriktade på samtidskonst. Han undersöker deras arbetssätt, finansiering och publik. Samtidskonsthallens del av svensk kulturpolitik må vara liten, dess omedelbara ekonomiska betydelse försumbar, dess tillvaro undanskymd för flertalet. Men granskar man saken närmare framträder konsthallarnas roll som spanare efter alternativa samhällen, laboratorier för nya sätt att leva och sambandscentraler mellan de lokala krafter och globala makter som påverkar hur vi bor, arbetar, känner och lever.

Som essän visar kan även små institutioner ha väldig betydelse. Den verksamhet konsthallarna står för tillför samhället med alla dess medborgare något som är lika livsnödvändigt som omätligt och omätbart, nämligen en förmåga att se sig själva och reflektera över sina platser i helheten. I förlängningen bidrar de till att bemyndiga medborgaren och vidmakthålla demokratin.\\\"

- Ur Stefan Jonssons förord
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Inga undantag : Värdeskapandet i små och medelstora samtidskonsthallar
  2. +
  3. Från snille till geni : den svenska kompositörsrollens omvandlingar från Kraus till måndagsgruppen och dess betydelse för synen på musik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från snille till geni : den svenska kompositörs... av Ulrik Volgsten (häftad).

Köp båda 2 för 320 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikael Löfgren