Självbetraktelser (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Klassikerpocket
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2022-05-19
Upplaga
1
Förlag
Sjösala förlag
Översättare
Ellen Wester
Dimensioner
180 x 110 x 10 mm
Vikt
98 g
SAB
Daa
ISBN
9789187193729

Självbetraktelser

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2022-05-19
79
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Under belägringen av Aquileia, omgiven av krigiska markomanner och kvader, började den romerske kejsaren Marcus Aurelius skriva ned sina tankar. Resultatet blev denna odödliga samling reflexioner om hur man finner själslig styrka och därmed ett sätt att förhålla sig till världen, både utom och inom en själv.

I snart tvåtusen år har Marcus Aurelius Självbetraktelser inspirerat och hjälpt människor i livets alla skeden. Det är en tidlös text om moralen, livet och döden och många anser än idag att verket är ett av de allra främsta inom västerländsk litteratur.

Förord av Sven-Eric Liedman
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Självbetraktelser
  2. +
  3. Myten om Sisyfos

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om Sisyfos av Albert Camus (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Självbetraktelser. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Låt inte mina 3 stjärnor lura er.
    AL, 11 april 2023

    Värd att läsa, för många lär tre stjärnor vara ett undermåligt betyg för den här boken. Den här boken kan vara bra för någon som behöver ett skarpare jämnmod. Dock faller "Platon-Staten" mig mer i smaken, mycket av det som sägs i denna boken har jag själv kontemplerat innan jag läste både den svenska och engelska översättningen. Det som är av mest värde i den här boken skulle jag säga är bevarande av historia och hur han talar om livets förgänglighet, vilket jag länge ansett vara en av det viktigaste punkterna för en jordnära syn på livet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Marcus Aurelius