I botten av glaset ett hjärta (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
408
Utgivningsdatum
2015-05-06
Förlag
Bookmark Förlag
ISBN
9789187441226
I botten av glaset ett hjärta (e-bok)

I botten av glaset ett hjärta (e-bok)

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
E-bok (EPUB), Svenska, 2015-05-06
55
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Politisk satir och galghumor på äldreboende. I Ganmans nya roman blandas hög igenkänningsfaktor med svidande samhällskritik.

Carsten har varit ett självupptaget svin i stort sett hela livet. Han har ljugit, supit, bettet sig illa och till sist lyckats tutta eld på huset så att till och med hunden dog. Familjen har sedan länge vänt honom ryggen och på ålderns höst kvarstår inget roligare alternativ än att lägga de sista slantarna på att byta från kommunalt till privat äldreboende, med förhoppningen om att sakta men säkert kunna supa ihjäl sig.

Väl installerad på det nya hemmet visar det sig dock inte bara att hans exfru bor på samma avdelning, utan även vänner, och ovänner, från förr. Det Carsten trott skulle bli ett ensamt och stillsamt slut på livet, visar sig snarare bli raka motsatsen.

Jens Ganmans nya roman är en lika underhållande som upplysande berättelse om hur Sverige utvecklats från folkhemsidyll till självupptaget konsumtionssamhälle. Det är en inkännande beskrivning av hur det är att gå mot slutet av sitt liv, rikt illustrerad av tillbakablickar som väcker liv i politiska fadäser, företagspampar och uråldriga könsroller.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av I botten av glaset ett hjärta. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Smårolig bok
  Villivonkansbooks (Örebro), 12 februari 2017

  Carsten flyttar in på ett privat äldreboende, där även hans exfru Angela bor. Carsten har supit, vart otrogen och betett sig illa mot Angela och barnen. Men kan ändå inte släppa henne. Det är en tragisk men samtidigt komisk historia där man får följa både Carsten och Angelas tankar. Den är skriven på ett mkt trevligt språk och man flyter fort igenom den. Gillar den mkt! Vill läsa fler böcker av Jens!

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 18 juni 2015

  Det här är tydligen den sjätte boken av Jens Ganman, men den första som jag läser av honom. Däremot lär det absolut inte vara den sista som jag läser, eftersom jag tyckte väldigt mycket om den här boken.

  Den här boken är så bra på många olika sätt, precis som det står i beskrivningen ovanför. Den är en skildring av hur det är att bli gammal och sjuk i dagens Sverige. Den är en kärlekshistoria. Och den är en politisk beskrivning över utvecklingen i Sverige från femtiotalet till nutid... Läs hela recensionen

 3. Fantastisk bok, på så många sätt!
  Lotte, 15 juni 2015

  Jag grät, log, tänkte och skämdes när jag läste den här boken. Dessutom kände jag gång på gång för att ringa min mamma. Den här boken är en läsupplevelse för alla som är, har varit eller tänker bli förälskade. Det är också en bok för alla som är, har eller har haft en mamma. Det är också en viktig roman om dagens svenska samhälle, som alla borde läsa, vare sig de är samhällsintresserade eller inte. Boken ger också en ärlig och viktig skildring av hur det är att leva med en alkoholist i familj... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Bloggat om I botten av glaset ett hjärta