Kontakt : Nonviolent Communication och empati i socialt arbete och vård (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
296
Utgivningsdatum
2016-05-03
Förlag
Friare Liv
Dimensioner
210 x 150 x 25 mm
Vikt
480 g
SAB
Doef
ISBN
9789187489402
Kontakt : Nonviolent Communication och empati i socialt arbete och vård (häftad)

Kontakt : Nonviolent Communication och empati i socialt arbete och vård

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-05-03
179
Skickas inom 7-10 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Att man är sårbar när man är patient är uppenbart, men få kanske tänker på hur sårbar man kan vara även som vårdgivare. Under flera år har media uppmärksammat
att arbete inom vård och socialt arbete kan leda till utbrändhet. Engagerad personal som brinner för sitt jobb och dem de vårdar, riskerar att själva bli patienter.
Finns det sätt att värna om både andra och oss själva? Kan man ge fullt ut och ändå sätta hälsosamma gränser när energin inte längre räcker till? Hur kommunicerar man i stressade eller konfliktfyllda situationer så att man inte
bär dem med sig efter arbetstid? Kan man träna på sitt sätt att uttrycka sig för att nå fram även i besvärliga eller hotfulla situationer? Hur visar man att man vill förstå när någon inte har tillräckligt med tillit för att våga öppna sig? Finns det sådant man ska avstå från att säga?

Mahina Chipumbu Havelius och Liv Larsson ger sina svar på viktiga frågor kring kommunikation och bemötande. De beskriver hur Nonviolent Communication (NVC) är ett värdefullt komplement för alla i vårdande yrken.
Deras expertis inom kommunikation och konflikthantering blandas med intervjuer av personer som använder NVC i sitt dagliga arbete inom socialt
arbete och vård. De ger värdefullt perspektiv på hur man kan hantera svåra situationer som exempelvis när det förekommer våld i nära relationer. En källa till inspiration för dig som vill maximera oddsen till kontakt så att
du kan bidra till andra på det sätt du längtar efter.

Liv Larsson, certifierad tränare i NVC, medlare och författare. Hon har skrivit mer än 15 böcker i ämnet kommunikation, konflikthantering och bemötande. Liv utbildar både i Sverige och internationellt sedan mer än 25 år.

Mahina Chipumbu Havelius, delägare i Havelius & Co AB, socionom och medlare med träning i NVC, har i sin yrkesverksamheten upplevt att NVC stärkt hennes förmåga att möta människor med empati och samtidigt professionellt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kontakt : Nonviolent Communication och empati i socialt arbete och vård
  2. +
  3. Mänskliga möten : övningar för känsla- och behovskort

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mänskliga möten : övningar för känsla- och beho... av Liv Larsson (kartonnage).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Kontakt : Nonviolent Communication och em...