Walter Model i strid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Andra världskrigets generaler
Antal sidor
70
Utgivningsdatum
2016-04-15
Upplaga
1
Förlag
Informationsutvecklarna Förlag
Översättare
Mikael Dahlgren
Originaltitel
Walther Model
Dimensioner
252 x 185 x 11 mm
Vikt
385 g
SAB
K.54
ISBN
9789187999086
Walter Model i strid (inbunden)

Walter Model i strid

Inbunden Svenska, 2016-04-15
179
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Walter Model är kanske inte lika känd som mer namnkunniga tyska generaler, som t ex Guderian och Rommel, men de insatser Model gjorde för Tysk land under andra världskriget var exceptionella.

När andra, mer aggressiva generaler, hade kört fast och läget var på väg att utvecklas till katastrof, kallade Hitler in sin brandkårsgeneral för att rädda situationen. Model var så kompetent, och kanske framförallt när det gällde försvarsstrider, att ett talesätt utvecklades om honom: Där Model befinner sig kan inget gå åt skogen. Model stred till exempel vid Moskva, Rzjev, Orjol, Tarnopol och Warszawa, och även på västfronten och under hela krigets slutskede.

Model hade en enastående förmåga att rädda till synes hopp lösa situationer vid upprepade tillfällen under kriget. Denna förmåga, i kombination med hans insatser för att avvärja en total tysk kollaps på såväl öst- som västfronten sommaren 1944, utmärker Walter Model som en av andra världskrigets stora befälhavare. Detta och mycket mer om kan du läsa om i boken.

Författaren Robert Forczyk är en mycket välkänd och uppskattad militärhistorisk författare. Översättningen har gjorts av en av Sveriges kunnigaste militärhistoriska översättare, Mikael Dahlgren.

Serien Andra världskrigets generaler består av 10 titlar och beskriver tyska och allierade generaler som i hög grad påverkade andra världskrigets förlopp. Respektive titel beskriver alla de viktigaste fälttågen och slagen där generalen i fråga spelade en viktig roll, och ger dessutom insikt om personen bakom titeln och vad som hände efter kriget.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Walter Model i strid
  2. +
  3. Erich von Manstein i strid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Erich von Manstein i strid av Robert Forczyk (inbunden).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Walter Model i strid