Flickor med Aspergers syndrom/högfungerande autism och flickor med AD/HD (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Du kan hjälpa någon (del 3)
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2017-02-27
Upplaga
1
Förlag
Joelsgården förlag
Medarbetare
Förlag, Joelsgården (ed.)
Illustratör/Fotograf
Sandra Petojevic
Dimensioner
210 x 148 x 13 mm
Vikt
273 g
Komponenter
Paperback
SAB
Euc,Vlad
ISBN
9789188013194
Flickor med Aspergers syndrom/högfungerande autism och flickor med AD/HD (häftad)

Flickor med Aspergers syndrom/högfungerande autism och flickor med AD/HD

Pedagogiska, sociala och medicinska aspekter

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-02-27
197
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Boken om flickor med Aspergers syndrom bygger på en kandidatuppsats med titeln Flickor med högfungerande autism/Aspergers syndrom och flickor med AD/HD samt deras skolsituation; sociala, kognitiva och emotionella utveckling - Pedagogiska och medicinska aspekter, skriven av Brigitte Oxelqvist, filosofie kandidat i specialpedagogik.
Den innehåller även personligt barndomsmaterial skrivet av två kvinnor med egna upplevelser av att ha Aspergers syndrom samt ett inledande förord av Christina Gustavson, disputerad specialistläkare och författare.
I Sverige såväl som internationellt finns det mycket litet skrivet om flickor med Aspergers syndrom som socialt funktionshinder. Även om relativt få fått den neuropsykiatriska diagnosen kan förekomsten vara vanligare än man tror.
Boken beskriver aspergerflickornas speciella problematik. Den ger förslag till insatser som synliggör dessa flickor för att ge dem den hjälp de behöver att bryta isolering och utanförskap samt för att de skall kunna utvecklas med bibehållen självkänsla trots sina svårigheter.
Den vänder sig till alla som i sitt arbete eller dagliga liv möter flickor med Aspergers syndrom och flickor med problem som påminner om detta, bland annat lärare, fritidsledare, socionomer samt inte minst föräldrar och anhöriga.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickor med Aspergers syndrom/högfungerande autism och flickor med AD/HD
 2. +
 3. Flickor med autism och adhd : en guidebok för föräldrar och professionella

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flickor med autism och adhd : en guidebok för f... av Maria Bühler (häftad).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Flickor med Aspergers syndrom/högfungerande autism och flickor med AD/HD. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken Flickor med Aspergers är en bok som behövs.
  Anni, 18 april 2017

  Boken Flickor med Aspergers är en bok som verkligen behövs. Idag finns en hel del litteratur om pojkar med diagnos inom gruppen med Autismspektrumtillstånd och Aspergers syndrom, men nästan inget om flickor. Eftersom pojkar och flickor skiljer sig åt på en mängd punkter och deras utmaningar ofta ser helt olika ut behövs mer förståelse för och litteratur om flickor.

  Den här boken är ett utmärkt första steg och en utmärkt faktabok, kanske främst för vårdpersonal och som studentlitterat... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner