Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2017-12-18
Upplaga
1
Förlag
Egmont Publishing
Medarbetare
Wikström, Petra (form)
Dimensioner
280 x 225 x 30 mm
Vikt
1838 g
SAB
Qz Saab
ISBN
9789188207098
Stora boken om SAAB 1947-2011 (inbunden)

Stora boken om SAAB 1947-2011

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2017-12-18
429
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
LITE VEMOD! MYCKET GLÄDJE!
Välkommen till Saabs fantastiska värld. Det här är ingen vanlig historiebok utan till stora delar en dagbok ur Saabs liv passionerat skildrad (ibland generande engagerat) av journalisterna på auto motor & sport, kompletterad av Sveriges främsta bilhistoriker Peter Haventon. Häng med på det otroliga äventyret, som kunde ha slutat hur som helst, och som faktiskt inte har tagit slut!

Redaktörer är Peter Haventon, bilhistoriker och motorjournalist sedan 1975 och tidningens chefredaktör Alrik Söderlind, motorjournalist sedan 1982. De har ägnat nästan två år till att dammsuga auto motor & sports arkiv efter SAAB-relaterat material och dessutom producerat ett antal nyskrivna texter och kompletterat med fakta. Resultat är ett fantastiskt tidsdokument och spännande läsning. Rikt illustrerad med ett unikt bildmaterial. En lyxigt förpackad bibel för alla SAAB-nostalgiker.

PASSIONERADE DRÖMMAR, fantastiska konstruktioner, framgångar och förtvivlan. Det blev en turbulent färd för Saab Automobile, en färd som på sitt sätt tog slut den 19 december 2011 när företaget begärdes i konkurs.

Men Saab lever vidare. Det går inte att radera något som har tvinnat sig runt den svenska folksjälen så som Saabs bilar har gjort. Saab är och förblir en del av det svenskaste svenska och fortsätter att leva i våra hjärtan och på vägarna.

Saab lever inte bara vidare här i Sverige; det känns något i Saab som talar väldigt starkt till människor över hela jorden. Briljanta tekniker, inte kopierande marknadsförare, drev utvecklingen. Folkets bilmärke Saab stod för intelligens, integritet och kämpaglöd. Det lilla företaget som utmanade giganterna genom att gå sin egen väg för att till sist kvävas av en biljätte som inte kunde förvalta storheten hos Saab och som inte vågade låta den inneboende glöden få en andra chans.

När vi bestämde oss för att ge ut en bok om Saab hade vi inte en aning om hur gamla minnen och resor i historieböckerna skulle vicka liv i känslorna. Det unika med den här boken är att den inte är en vanlig historiebok skriven med facit i hand. I den största delen av boken kastar vi oss in i "direktsändning" från 1995 då tidningen auto motor & sport kom till Sverige. Vi på redaktionen följde självklart varje steg som Saab tog. Varje ny modell, ägarbyte, kris och nysatsning. Vi levde med Saab, hoppades på Saab och led med de Saab-anställda ända fram till slutet.

Vad hade hänt om Saab likt Volvo fått en finansiellt stark kinesisk ägare? Ingen vet. Den unika Saab-andan kommer dock att leva vidare vad som än händer.

Med hopp om en stunds intressant läsning, kanske med lite vemod, men med desto mer nöje!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Stora boken om SAAB 1947-2011
 2. +
 3. Stora Tvåtaktsboken. Del 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stora Tvåtaktsboken. Del 2 av Jim Lundberg (inbunden).

Köp båda 2 för 755 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stora boken om SAAB 1947-2011. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En SAAB-Bibel
  Nemo, 3 januari 2018

  En alldeles lysande bok om SAAB:s tid som Personbilstillverkare.
  I denna tjocka bok visas även modellerna som dessvärre aldrig såg dagens ljus.
  Hade en vettig ägare (inte GM) haft hand om SAAB, så hade produktionen säkerligen fortlevt...

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Stora boken om SAAB 1947-2011