Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
232
Utgivningsdatum
2004-09-01
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Illustrationer
ill.
Dimensioner
216 x 160 x 20 mm
Vikt
480 g
SAB
Hc.01,Gcz Malmsten, Bodil,Lz Malmsten, Bodil
ISBN
9789188748775
Mitt första liv - Den gudarna älskar dör inte (inbunden)

Mitt första liv - Den gudarna älskar dör inte

Inbunden Svenska, 2004-09-01
399
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Lagom till 60-årsdagen i september utkommer Bodil Malmstens första självbiografi: »Mitt första liv - Den gudarna älskar dör inte«. Hon minns sin första film, den om tandtrollen Karius och Baktus, och hon minns sin första kyss.

»Mitt första liv« handlar om den för varje dag allt mer fantastiska barndomen i en by i mellersta Norrlands fjälltrakter och om ungdomen i London och Vällingby. Det är glesbygd och fräknar, norrsken och underläge, storstäder inte lika verkliga som hembyn. I kapitlet »Ångermanna-gatan« berättar Bodil Malmsten om sitt livs, än i dag, värsta upplevelse. Det var inte när hon vid sjutton års ålder var på vippen att dö - hennes livs värsta upplevelse var värre än döden, mycket värre. »Mitt första liv« är illustrerad med teckningar av Bodil Malmsten och fotografier ur hennes familjealbum. Dokument som lever kvar så länge Bodil Malmsten gör det, för alltid. »Att jag skulle dö är lika otänkbart som att jag blir sexti, det faller på sin egen orimlighet.«

För utgivningen av »Mitt första liv« startar Bodil Malmsten bokförlaget Finistère ("världens ände", där Bodil är bosatt sedan 1999). Utgivningen sker i samarbete med Modernista.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bodil Malmsten