Papua : bland paradisfåglar och djävulsrockor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2021-09-28
Upplaga
1
Utmärkelser
Årets pandabok
Förlag
Votum & Gullers Förlag
Medarbetare
Odelius, Lotta (form) / Widstrand, Staffan (foto) / Lundgren, Magnus (foto)
Dimensioner
280 x 243 x 23 mm
Vikt
1402 g
SAB
Nrd
ISBN
9789189021501
Papua : bland paradisfåglar och djävulsrockor (inbunden)

Papua : bland paradisfåglar och djävulsrockor

Inbunden Svenska, 2021-09-28
269
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Årets Pandabok 2022!

'Papua'presenterar bilder med sådan känsla och kvalitet att naturfotografi upphöjs till konst. Bokens unika kombination av naturskildringar både från land och hav gör detta till sällsynt rik läsning. Men boken berättar också om människorna i Papua, hur de lyckats bevara sin fantastiska biologiska mångfald. Här ser vi hur medvetet naturskydd kan öka naturens värde. Det gör Årets Pandabok 2022 till ett viktigt vittnesmål om en hållbar väg framåt. Papua är därmed en bok som inte bara hänför den inspirerar och väcker hopp, helt i WWF:s anda.

Följ med på en expedition till Papua och naturens osannolika mångfald på och runt denna världens näst största ö. Du möter paradisfåglar, trädkänguruer och strutsstora kasuarer i ångande, uråldriga regnskogar. Du dyker ned under ytan bland gigantiska djävulsrockor och valhajar, som vakar över världens kanske mest unika korallträdgårdar, där djur som clownfiskar, wobbegonger och pygmésjöhästar lever sina liv." ur Pandabok-juryns motivering

Papua är en storslagen fotoreportagebok om några av jordens allra mest artrika och säregna vildmarker - regnskogarna och korallreven i Nya Guineas övärld. Vi tas med till fantastiska platser, som för de flesta av oss tidigare kanske varit okända. Vi kommer nära inpå fiskare och skogsbor, som också hjälper fotograferna fram till både fotomotiv och olika frågeställningar. Hur ska det papuanska naturarvet fortsatt skyddas och överleva? Är ekoturism kanske redan en del av lösningen? Vad kan papuanerna lära oss om naturskydd?

 

Staffan Widstrand är National Geographic Explorer , naturfotograf, författare och föreläsare. Enligt Outdoor Photography Magazine en av världens mest inflytelserika naturfotografer. Författare även till 2018 års Pandabok Ett vildare liv och 17 andra böcker på 9 språk. Medlem i Naturfotograferna/N och mångfaldig prisvinnare i de största internationella naturfototävlingarna.

Magnus Lundgren är naturfotograf, författare och föreläsare. En av världens främsta undervattensfotografer, specialiserad på olika typer av akvatiska miljöer. Mångfaldig prisvinnare i de största internationella naturfototävlingarna. Senaste böcker; 2018 års Pandabok Ett vildare liv och Europas vilda vatten utgiven av NatGeo Verlag. Medlem i Naturfotograferna/N.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Papua : bland paradisfåglar och djävulsrockor
  2. +
  3. Ett vildare liv : en bok om det vildas återkomst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett vildare liv : en bok om det vildas återkomst av Staffan Widstrand, Magnus Lundgren (inbunden).

Köp båda 2 för 346 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna