Tills alla dör (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
354
Utgivningsdatum
2021-04-15
Förlag
Mondial
Dimensioner
218 x 148 x 34 mm
Vikt
463 g
SAB
Oepa-c,Oabkba-c
ISBN
9789189061842

Tills alla dör

(145 röster)  |   Läs 24 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-04-15
231
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
VINNARE AV STORA JOURNALISTPRISET 2021

I Järvaområdet nordväst om Stockholm pågår en konflikt mellan gängen Dödspatrullen och Shottaz. De inblandade själva kallar det för ett krig, och i krig är allt tillåtet. Huvudpersonerna har helt saknat respekt för rättsväsendet, för vuxna, för kriminella hierarkier och för värdet av ett människoliv.

Men bortom den spektakulära fasaden av droger, vapen och rapmusik som visas upp på sociala medier hänger frågan obesvarad i luften: Varför mördar ni varandra?

Tills alla dör berättar om en förlorad generation unga män, om människorna som lever i den mest brutala konsekvensen av samhällets svek, och om några som vägrat ge upp hoppet.

*

Diamant Salihu (f. 1983) är grävande journalist. Han tilldelades 2021 Stora journalistpriset i kategorin årets röst. Våren 2023 kom hans andra bok När ingen lyssnar, som berättar historien om nätverket Foxtrot och dess ledare Rawa Majid, den kurdiska räven.

*

OM TILLS ALLA DÖR:

En djupt imponerande prestation.
Victor Malm, Expressen

För tankarna till den nya tv-serien Snabba cash. Fast Salihu skalar bort ytan och blottlägger tragedin så att den berör.
Hynek Pallas, GP

En lärorik bok.
Leif GW Persson

Tills alla dör av Diamant Salihu är en FANTASTISKT berättad och jävligt omskakande berättelse om vad som pågår runt gängen i Järva. Läs, för detta är helt enkelt 5-plus-journalistik!
Alex Schulman

Boken är tveklöst en av mina starkaste läsupplevelser någonsin.
Bilan Osman

En lysande bok, som ringar in problematiken med stor precision.
Expressen Ledare

En oumbärlig bok för den som åtminstone vill försöka förstå varför pojkar skjuter varandra.
Sara Martinsson, DN

Diamant Salihu gör inte bara en gedigen och på många sätt banbrytande reporterinsats, han släpper också fram ett personligt tonfall av förtvivlan över en förlorad generation.
Jens Liljestrand, i SVT

En nödvändig bok för alla som vill förstå dagens svenska samhälle.
Niklas Orrenius

En av årets viktigaste böcker.
Barometern

En briljant grävande reporter som också visar sig kunna skriva och berätta en historia.
Jan Gradvall, Di Weekend

Varför? Diamant Salihu låter aldrig hopplösheten han konfronteras med radera ut den frågan. Det är kanske det som imponerar mest i berättelsen om en verklighet som i sin blodiga meningslöshet för tankarna till Shakespeare ... Stora Journalistpriset?
Per Svensson, DN
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 24 recensioner av Tills alla dör. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mäktig bok
  Vera Li, 18 april 2023

  Med tanke på utvecklingen här i Sverige blir den här boken ännu bättre och jag blir berörd, får svårt att läsa vidare, läser bit för bit men hela tiden med stort intresse. Salihu synliggör problematiken utan att skriva en inte på näsan och det uppskattar jag! Det är skrämmande, rått och lämnar nog ingen läsare oberörd.

 2. Grymt stark och intressant bok - ett mästerverk.
  TM Nilsson, 30 mars 2023

  Mäktig skildring av den våldsspiral som vi dessvärre börjat vänja oss vid här i Sverige på senare år och som ständigt tycks finna nya och allt mer gränslösa uttryck. Salihu tecknar en bild som synliggör många skikt och facetter av problematiken, men skriver en inte på näsan eller ger sken av att det finns enkla förklaringar eller orsaker till den. En slutsats jag gör efter att ha läst boken vilken är minst sagt nedslående är att våldet och den kriminella aktiviteten i hög grad möjliggörs av a... Läs hela recensionen

 3. En djupgående reportagebok i klass med Saviano
  David Danielsson, 25 februari 2022

  " 'Människor är som fingrar', säger han [Imamen].
  En del är läkare, ingenjörer, journalister, andra kriminella.
  'Alla är olika.' " (s. 47)

  Det är svårt att förklara vissa samhälleliga fenomen som kriminalitet. Salihu följer i andan av Roberto Saviano, som gjorde ett tappert försök 2006 med "Gomorra", en reportagebok med skönlitterära kvaliteter som beskrev de neapolitanska maffialiknande klanernas förehavanden i sådan verklighetstrogen detalj att hoten mot Savianos liv som... Läs hela recensionen

 4. Brottsverkligheten.
  Britt-Marie Kerstin Ryden, 19 december 2021

  Detta är verkligheten. Den bör alla läsa och begrunda. Även politiker bör läsa denna bok för att se verkligheteten och inte bara prata.

 5. Intressant
  Claes Swahn, 3 december 2021

  En mycket intressant och informativ bok! Beskriver verkligheten som den är i det vardagliga livet! Tragiskt att det får fortgå för alla inblandade och människorna runt om

 6. Läs denna bok nu!
  Maarit, 3 december 2021

  Vi hör på nyheterna om en verklighet som berör oss alla men som är obegriplig för oss som inte blivit drabbade. När man läser boken så blir allt begripligt - Diamant berättar om en fruktansvärd verklighet som måste ta slut innan ännu fler barn och ungdomar mördas i onödan. En bok för alla, särskilt för de som arbetar med barn/ ungdomar och beslutsfattare! Vad väntar vi på!

 7. Tills alla dör
  AR, 16 november 2021

  Helt fantastisk, bra skriven och fångar läsaren. Viktig bok att läsa!
  Skulle rekommendera den till alla som har ett intresse av Sveriges samhälle.

 8. Tills alla dör
  Andreas Öller, 15 november 2021

  Läste en recension av Rakel Chukri i Sydsvenskan som prisade denna bok. tycker den lever upp till förväntningarna. Om du vill lära dig om det våld som växt fram på de senaste tio åren i Sverige i stort ocg i förorterna speciellt så är detta en bok för dig.

 9. Verkligheten slår alltid dikten
  Ramona Fransson, 18 september 2021

  Visst är det ett rått språk men så kan det bli när du återger verkligheten och inte fabricerar. Den här boken berättar om hur en del gangsters lever och varför de inte behöver pensionsspara.
  En mycket läsvärd bok ur verklighetens Sverige som en del: Såg det inte komma.

 10. Ett viktigt tidsdokument
  Nina T, 2 september 2021

  En av vår tids viktigaste böcker. Oerhört välskriven och en sanningsenlig dokumentation av samhällsutvecklingen i dagens Sverige. Borde läsas av alla samhällsintresserade medborgare.

 11. Mycket läsvärd!
  Eva-Karin Dahl, 2 september 2021

  En försiktigt skriven och sonderande bok som både beskriver den mänskliga tragiken gängvåldet skapar samt söker orsakerna till våldet. Alla som är oroade över utvecklingen borde läsa denna bok!

 12. Välskriven bok om våldets vardag 2021 i Sverige
  Ingegerd Johansson, 17 augusti 2021

  Diamant Salihu har kunskap, skriver väl och inkännande om en verklighet som är okänd för många av oss. Så skrämmande, så närgånget utan att tappa distans och empati.
  Jag kan bara säga -läs och begrunda, diskutera !

 13. Väldigt bra bok.
  Erika Blixt, 14 juni 2021

  Det var en mycket bra och välskriven bok med många olika människors perspektiv på ett samhällsproblem. Journalisten Diamant verkade också varit väldigt envis och genuint intresserad av att belysa vilka etiska dilemman som gängkriminalitet skapar hos olika aktörer. Välskrivet, engagerat och ambitiöst!

 14. Riktigt bra!!
  KeKKi, 13 juni 2021

  Väldigt bra och informativ, rekommenderas! Har man en önskan om att förstå konflikterna som sker och deras upptrappningar så ger denna en bra och spännande inblick i läget.

 15. Samhällsviktig och intressant sommarläsning.
  Carina, 9 juni 2021

  Grundlig research, tydligt och lättläst språk med ett upplägg som jag vill påstå tilltalar alla. Påminner om "Svensk maffia" i hur de nya gängen och dess gärningspersoner identifieras och beskrivs. Du kommer inte ångra att du köpt och läst denna bok. Tvärtom. Bra jobbat Diamant Salihu!

 16. Bry sig om samhällsutvecklingen!
  Alit Kaja, 31 maj 2021

  Väldigt välskrivet och bra beskrivet, det är inte alltid man hänger med att följa händelseförloppet men författaren lotsar en väldig väl i svängarna.

 17. Bok recension
  marianne persson, 26 maj 2021

  Mycket bra Salihu har tagit fin hänsyn till alla han pratat med och gått varsamt fram.

 18. Skrämmande läsning
  Anders F, 10 maj 2021

  Diamant Salihu har förbehållslöst skildrat gängkriminaliteten i Stockholms utanförskapsområden. Han har samtidigt beskrivit många inblandade på ett personligt och engagerat sätt. Boken måste läsas av våra politiker och inte minst journalister.

 19. Wow!!
  -, 5 maj 2021

  Omöjlig att lägga ifrån sig. Läste ut boken på 3 dagar. Har rekommenderat boken till alla i min omgivning :)) verkligen en bok som alla måste läsa

 20. Intressant och välskriven.
  Anita Sandström, 5 maj 2021

  Mycket bra och aktuell bok. Kan varmt rekommenderas om man vill få insyn och förståelse i vad som händer i gängen.

 21. Helt fantastiskt skrivet
  OT, 3 maj 2021

  Författarens sätt att förklara den komplexa situationen Rinkeby befinner sig i är otroligt pedagogiskt. Kunde inte lägga ifrån mig boken. En rekommendation till alla att läsa och förstå!

 22. Måsteläsning
  K, 27 april 2021

  Sträckläste den här boken. En otrolig skildring av samtiden och mix mellan berättande och samhällsanalys. Skulle verkligen rekommendera alla att läsa.

 23. Årets bok
  Sara , 25 april 2021

  Kan bara hålla med GW - detta är en bok alla borde läsa. Sträckläste boken på en eftermiddag, kunde inte lägga den ifrån mig.

 24. Briljant berättat
  Anna WD, 25 april 2021

  Kan inte sluta läsa.
  Skakande och intressant läsning, kan inte förstå att detta pågår här, nu.
  Tack Diamant för att du lyfter detta ämne! Hoppas detta blir en ögonöppnare för politiker och makthavare.

Visa alla 24 recensioner

Fler böcker av Diamant Salihu