Skokloster : ett slotts dolda historia (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2021-05-18
Förlag
Carlsson
Dimensioner
217 x 160 x 25 mm
Vikt
734 g
SAB
Ic
ISBN
9789189063594

Skokloster : ett slotts dolda historia

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-05-18
309
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.


Ett slotts dolda historia

Skoklosters slott är svept i en mycket bedräglig stillhet. När vinden viskar i trädkronorna har den en hel del att säga. Den kunde berätta om det stora huset och de människor som bott eller arbetat där, men lika mycket kunde den säga något om hur livet såg ut under 1600-talet, och för all del även under andra flydda århundraden. Men vinden är ett flyktigt medium, ett som är svårt att ta del av hemma i soffan, på bussen eller tåget även om du förstod dess språk, och därför finns den här boken. Här kan du läsa om otrogna prinsessor, stulna fästmör, dueller, krig, mord, men också om hur man uppförde sig, eller kanske rentav hur man absolut inte skulle uppföra sig. Du finner historier om gulliga små djur och andra som var rent livsfarliga, du får veta hur man pratade, hur man förolämpade varandra, hur man festade, vad man åt och drack och vad man skrattade åt för fyrahundra år sedan.

Historien om Skoklosters slott är också historien om trakten kring det och de allt annat än tama familjerna Wrangel och Brahe med extra tillsats av bland andra Koskull, von Essen och Königsmarck, men även deras tjänstefolk, torpare och knektar. Du möter grevar och grevinnor, drottningar och kungar, fulla nunnor, strejkande byggnadsarbetare, pigor, bödlar, konstnärer och en kissnödig katt, för att nämna några. Följ med på en hisnande resa och se hur verkligheten gång på gång överträffar dikten, vi törs lova att du aldrig kommer att se på svensk historia eller Skoklosters vita slott med samma ögon igen.

Petter Inedahl, bosatt i Stockholm, är författare, journalist, föreläsare och sedan ett flertal år en mycket uppskattad guide i Skoklosters storslagna och innehållsrika slott. Han har skrivit en rad väldokumenterade böcker med historisk och kulturhistorisk inriktning, där Inedahl har en förmåga att notera fakta och sammanhang som få andra observerat. Hans specialitet är det oförväntade. Bland annat har han utgivit Hemsökt, Glömda mord, Spöklikt och Brottsplatsundersökaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skokloster : ett slotts dolda historia
  2. +
  3. Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winnerbäck

De som köpt den här boken har ofta också köpt Alltid nästan där : genom Sverige med Lars Winn... av Fredrik Emdén (inbunden).

Köp båda 2 för 558 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skokloster : ett slotts dolda historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant bok om ett slott
    BN, 14 mars 2022

    Jättefin bok om Skokloster slott som är ett vackert och intressant slott, mycket spännande att läsa och fina bilder att titta på. Rekommenderas.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Petter Inedahl