Människovärdet! (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2022-09-05
Förlag
Carlsson
Dimensioner
210 x 135 x 19 mm
Vikt
352 g
SAB
Lz Catomeris, Christian,Ohe-c
ISBN
9789189065376

Människovärdet!

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2022-09-05
141
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I en tid präglad av problematiserande utspel om invandrare kommer journalisten Christian Catomeris med boken Människovärdet!, en samling texter på temat journalistik, migration och rasism.

I En politisk Agenda , det första av elva kapitel ger Catomeris interiörer från en av den politiska journalistikens maktcentra, SVTs Agenda. Han beskriver det han uppfattar som en anpassning till främlingsfientliga politiska strömningar och en oroande journalistisk utveckling som också låg bakom hans uppmärksammade avhopp från Agenda.

Vilken roll spelar bristande representation inom journalistiken och inom politiken, liksom avsaknaden av organiserat politiskt motstånd för de politiska stämningar som råder i landet när det gäller frågor om invandring? Människovärdet! är en personligt hållen bok med historiskt perspektiv på frågor rörande migration och rasism, som tillför syre åt den högljudda debatt som för närvarande leds av människor utan egen erfarenhet av migration eller kunskap om exilens villkor.

Christian Catomeris (f. 1956) är journalist, dokumentärfilmare och författare. Han har varit verksam på Sveriges Television och gjort program om etnicitet och migration samt även skrivit flera böcker i ämnet. Catomeris blev Europakorrespondent i Bryssel för SVT 2010 men återvände hösten 2014 till Stockholm för att göra dokumentärer om migration. Han var verksam som utrikesmedarbetare på SVT till och med 2021 då han gick i pension.

____

"Christian Catomeris skildrar grälen på SVT:s Agenda i 'Människovärdet!'" Augustin Erba, Dagens Nyheter

"Christian Catomeris bok är ett samtidsdokument för alla svenska journalister" Somar al Naher, Aftonbladet

"Jag tror tyvärr att Christian Catomeris är helt rätt ute, och Agenda är inte ensamma om att läsa sociala medier upp och ner och inbilla sig att opinionen går att läsa av i en Twitterstorm." Johan Croneman, Dagens Nyheter

"Boken tar upp många viktiga frågor i dagens samhälle. Språket är enkelt och lättläst." Kent Lidman, BTJ. Helhetsbetyg: 3

" ett viktigt dokument i efterdyningarna av valet." Charlotte Wiberg, Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Människovärdet!
  2. +
  3. I samma flod : Putins krig mot kvinnorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt I samma flod : Putins krig mot kvinnorna av Sofi Oksanen (inbunden).

Köp båda 2 för 380 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Christian Catomeris