Husfrid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
N L s poesibibliotek
Antal sidor
74
Utgivningsdatum
2020-10-23
Förlag
Nirstedt/litteratur
Översättare
Thomas Andersson
Dimensioner
227 x 137 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789189066359
Husfrid (inbunden)

Husfrid

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2020-10-23
219
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Husfrid Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  109
Visa alla 1 format & utgåvor
"En avgörande viktig kvalitet hos Husfrid är att diktsamlingen utan vidare för in det reproducerande arbetet i poesin genom att sturskt förlägga texterna till de platser från vilka det förnimmande, kvinnliga subjektet faktiskt erfar världen: köket, soffan, frisörsalongen, barnkammaren. Den livsvärld som normalt är osynlig och som Husfrid inte endast synliggör, utan mättar med intensitet och närvaro." (Ur Elisabeth Friis förord.)

Sonja Åkesson föddes på Gotland 1926 och avled 1977. Hon gick sju år i skola och hade flera olika arbeten innan hon efter ett kort äktenskap flyttade till Stockholm och gav ut sin första diktsamling. Det stora genombrottet kom med Husfrid (1963), som nu utkommer i N/L:s poesibibliotek med förord av den danska kritikern och litteraturvetaren Elisabeth Friis.

N/L:s poesibibliotek är en serie för återutgivning av diktsamlingar på svenska från alla tider, alltså inte urvals- eller samlingsvolymer utan originaldiktverk i deras helhet. Tiotalet böcker om året planeras, i vacker formgivning av Nina Ulmaja.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Husfrid
 2. +
 3. Nocilla lab

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nocilla lab av Agustín Fernández Mallo (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Husfrid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läsarkommentar till nyutgåvan
  Leif Blom, 10 november 2020

  Intressant diktsamling av Sonja Åkesson, med bland annat den ikoniska dikten Äktenskapsfrågan, "Vara vit mans slav...etc. Insiktsfullt förord till samlingen av litteraturvetaren Elisabeth Friis i nyutgåvan.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sonja Åkesson