Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Cajsa Wargs kokbok (del 2)
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2020-11-13
Förlag
The Sublunar Society
Dimensioner
210 x 150 x 25 mm
Vikt
376 g
SAB
Qca
ISBN
9789189235021

Cajsa Wargs kokbok II : hjelpreda i hushållningen för unga fruentimber

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2020-11-13
235
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
1755 gav Cajsa Warg (1703-69) ut Hjelpreda i hushållningen för unga fruentimber, en nydanande kokbok som blev en stor succé. Bokens recept byggde på råvaror som var relativt tillgängliga och måttangivelserna respektive tillagningstiderna var mer exakta än brukligt vid den här tiden. Ett stort antal upplagor följde och boken kom under lång tid att betraktas som alla husmödrars bibel. Cajsa Warg har med verket sedermera kommit att betraktas som den svenska kokkonstens moder.

Idag känner de flesta bara till Cajsa Warg till namnet varför en ny upplaga av hennes bok kan vara på sin plats. Denna nya kompletta utgåva i två volymer bygger på den femte upplagan av Cajsa Wargs bok, vilken gavs ut 1770, ett år efter hennes död. Förutom ursprungsboken innehåller den ett bihang med kompletteringar, skrivna av Warg och publicerade första gången i den fjärde upplagan, utgiven 1765. För att öka tillgängligheten har vi valt att tillfoga en del ord- och begreppsförklaringar samt en förklaring av de i originalutgåvan förekommande måttenheterna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Cajsa Wargs kokbok II : hjelpreda i hushållningen för unga fruentimber
 2. +
 3. Cajsa Wargs kokbok I : hjelpreda i hushållningen för unga fruentimber

De som köpt den här boken har ofta också köpt Cajsa Wargs kokbok I : hjelpreda i hushållninge... av Cajsa Warg (häftad).

Köp båda 2 för 543 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Cajsa Wargs kokbok II : hjelpreda i hushållningen för unga fruentimber. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorikt
  Meranda, 29 augusti 2023

  Så spännande att möta maten i historien och förstå vart rättens ursprung och utveckling till det moderna köket. Mycket lärorikt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Cajsa Warg

 • Cajsa Wargs kokbok I : hjelpreda i hushållningen för unga fruentimber

  Cajsa Warg

  1755 gav Cajsa Warg (1703-69) ut Hjelpreda i hushållningen för unga fruentimber, en nydanande kokbok som blev en stor succé. Bokens recept byggde på råvaror som var relativt tillgängliga och måttangivelserna respektive tillagningstiderna var mer e...

 • Självdestruktiv dotter

  Cajsa Warg

  Jag är mamma till E som vi kan kalla henne. Hon är mitt allt och jag vill nu berätta om den fina flicka, som i de tidiga tonåren började att må dåligt och skära sig. Jag vill berätta vår story om hur det är att leva i en familj, där någon är själv...