En fruktansvärd grönska (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2022-08-04
Förlag
Nirstedt/litteratur
Översättare
Hanna Nordenhök
Dimensioner
180 x 110 x 14 mm
Vikt
130 g
SAB
Hce
ISBN
9789189389649

En fruktansvärd grönska

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2022-08-04
89
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Albert Einstein öppnar ett brev från första världskrigets östfront. Det innehåller lösningen på ekvationerna i hans allmänna relativitetsteori -- men också en aning om dess apokalyptiska konsekvenser. Matematikern Grothendieck fasar så djupt inför sina upptäckter att han klipper alla band till omvärlden. Fysikerna Schrödinger och Heisenberg, rivaler och fiender, når fram till motsatta versioner av kvantmekaniken och öppnar världar som ingen kunnat föreställa sig. En fruktansvärd grönska bygger på historiska fakta och verkliga personer, men är främst en roman om gränslös besatthet. Avklarnat och gåtfullt skrämmande låter Benjamín Labatut den mest ödesdigra dramatik visa sig i universums minsta delar -- och i människans feberdrömmar.

Benjamín Labatut föddes i Rotterdam 1980. Som tolvåring flyttade han till Santiago de Chile, där han fortfarande bor. En fruktansvärd grönska är hans tredje bok, och den första som översätts till svenska.

»En sak är säker: sällan har jag läst något så utsökt och stringent och idel givande. Underhållande, drabbande och med ett ömsom torrt, ömsom poetiskt skirt språk ...« Niklas Qvarnström, Sydsvenskan.

»Labatut har utifrån den moderna fysikens verklighetsproblem skrivit en nästan oupphörligt underhållande bok«. Lyra Koli, SvD.

»... ju längre texten fortskrider, desto mer framträder dess karaktärer som mytologiska gestalter, föremål för dunkla drömsyner och underkastade krafter som de inte kan mer än ana, och vars beröring har förmågan att förgöra inte enbart dem själva utan allt som kan kallas för mänskligt.« Helena Granström, Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En fruktansvärd grönska
  2. +
  3. Maniac

De som köpt den här boken har ofta också köpt Maniac av Benjamín Labatut (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En fruktansvärd grönska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbart bra! Läs den!!
    Hedda , 18 april 2023

    En intressant, chockerande och engagerande bok. Kunde inte sluta läsa! Boken handlar om verkliga genier och var deras upptäckter tog dem - och tog världen. Författaren lyckas förklara dessa upptäckter på fantastiska sätt. Rekommenderad läsning!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Benjamín Labatut