Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2022-09-28
Förlag
Fri Tanke
Översättare
Daniel Helsing
Dimensioner
217 x 143 x 18 mm
Vikt
362 g
SAB
Ocgc
ISBN
9789189526730

Missnöjets tid : den liberala erans slut

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2022-09-28
249
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Liberalismen har på senare år inte bara utmanats av populister på högerkanten, utan även av en förnyad, progressiv vänsterrörelse. Kritiken från vänsterkanten utvecklades ur en anklagelse – som förvisso var korrekt – om att liberala samhällen inte levde upp till sina egna ideal om lika behandling av alla grupper.

Kritiken vidgades över tid och kom att även rikta sig mot liberalismens grundläggande ideal som sådana, såsom premissen om universell mänsklig jämlikhet och mot betydelsen av yttrandefrihet och vetenskaplig rationalism som metoder för att nå kunskap.

I Missnöjets tid genomlyser Francis Fukuyama både högerns och vänsterns kritik av liberalismen – och tar sikte mot ideologins grund: principerna om jämställdhet och individens frihet. Boken är en tungviktarens uppgörelse med liberalismens motståndare och visar samtidigt på möjligheten att, trots dess brister, värdera liberalismens förtjänster framför illiberala alternativ.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Missnöjets tid : den liberala erans slut
  2. +
  3. En kort historik om jämlikhet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kort historik om jämlikhet av Thomas Piketty (inbunden).

Köp båda 2 för 538 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Missnöjets tid : den liberala erans slut. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Välskrivet och tankeväckande
    David , 20 november 2023

    Mycket välskriven och lättläst. Idéerna förklaras väl och boken är inte alltför faktaintensiv. Boken hjälper till att klargöra innebörden av liberalism och hur den har tolkats på olika sätt av olika sidor av det politiska spektrumet. Boken gör också ett bra jobb när det gäller att förstå den nuvarande världen och varför mer extrema politiska övertygelser har dykt upp under det senaste decenniet.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Francis Fukuyama