Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2023-05-21
Förlag
Kunskapshuset Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
276 g
SAB
Lz Norell, Magnus,Obba
ISBN
9789189547124

En personlig resa : från Afghanistan till Marocko

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2023-05-21
269
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
På sin resa från Afghanistan till Marocko ger Magnus Norell en inblick i människors vardagsliv bakom storpolitikens kulisser. Utifrån dagböcker och forskaranteckningar berättar han om möten som ger läsaren en förståelse för dessa länder och regioner.

Det är allt från möten med militären och specialstyrkan i Sri Lanka till samtal med människor i Marocko som var en nyckelplats efter elfte september. Författaren får oss att inse att ett fritt sinne och en öppenhet för det oväntade är avgörande egenskaper. Det är chauffören till Coca-Cola-lastbilen som känner en sårig gränskonflikt bäst, eftersom han är den ende som rör sig fritt. Det avslutande kapitlet handlar om hur Sverige och Mellanöstern påverkar varandra idag.

Precis som Magnus Norells forskning rör sig boken i ämnen som terrorism, politiskt våld, demokratifrågor och säkerhetspolitik. Han är forskare, tongivande expert och driver Mellanösternpodden tillsammans med Ricki Neuman.

Magnus Norell är forskare, tongivande expert och har specialiserat sig på frågor som rör terrorism, politiskt våld, demokratifrågor och säkerhetspolitik i Mellanöstern, Nordafrika och Centralasien. Han har bott och jobbat i USA och är knuten till tankesmedjan The Washington Institute for Near East Policy. Sedan 2020 driver han tillsammans med journalisten och författaren Ricki Neuman Mellanösternpodden, där de för samtal och intervjuer med inbjudna gäster.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En personlig resa : från Afghanistan till Marocko
  2. +
  3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Norell