Om det fanns en plats som var min (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
83
Utgivningsdatum
2023-06-02
Förlag
Nirstedt/litteratur
Dimensioner
230 x 158 x 11 mm
Vikt
278 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789189759107
Om det fanns en plats som var min (inbunden)

Om det fanns en plats som var min

Inbunden,  Svenska, 2023-06-02
221
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Om det fanns en plats som var min Kan levereras innan julafton
Om det här är vad jag har önskat mig, hur ska jag då våga önska en endaste gång till

I sin nya poesibok håller Helena Österlund fast vid de teman och motiv som är hennes: sagogestalter, djur på gränsen till människa, människa på gränsen till djur, kroppars ensamhet. Men formen är utmanande på ett nytt sätt. Det stränga och repetitiva fylls med variation, blicken slukar allt mer, i dynamiska växlingar och världshunger, det ordknappa växer till extatiska prosasjok. Och som vanligt utsätter sig Österlunds diktjag för existensens alla faror, såväl filosofiska som fysiska.

Helena Österlund har sedan debuten med Ordet och Färgerna (2010) gett ut både romaner och poesi, och även skrivit dramatik. Hennes senaste bok var Det enda som blir kvar är ord (2022).

"Österlunds vackra oreda får mig att häpna över världens och kärlekens mirakel. Det är ju egentligen helt sjukt att vi finns i världen, och kan älska? Bakom denna förundran lurar fasan att förlora allt man älskar och därigenom hela sin värld. När jag lagt ifrån mig boken ser jag gränsupplösningarna överallt. Lekfulla, absolut. Men också mycket hotfulla." David Zimmerman, Sydsvenskan.

"Österlund må ha debuterat med ett mästerverk, en bok som förtjänar att bli en klassiker (Ordet och Färgerna) men jag kan inte komma på någon svensk författare som bara fortsätter att bli bättre för varje bok så här långt in i sitt författarskap. Hon vägrar vila på några lagrar. Det här är en fantastisk bok: svindlande, underbar, mästerlig." Björn Kohlström, Bernur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Om det fanns en plats som var min
  2. +
  3. Att spegla sig i någon annans vatten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att spegla sig i någon annans vatten av Helena Österlund (inbunden).

Köp båda 2 för 350 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Österlund