Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
258
Utgivningsdatum
2016-09-06
Upplaga
1
Förlag
Dana Förlag
Översättare
Agneta Sellin
Originaltitel
Brainstorm: The Power and Purpose of the Teenage Brain
Dimensioner
228 x 156 x 17 mm
Vikt
401 g
SAB
Do
ISBN
9789197948661

Hjärnstorm : överlev tonårstiden med forskningens hjälp

Häftad,  Svenska, 2016-09-06
237
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Behöver du en pedagogisk vägkarta för att som vuxen kunna vara till hjälp under de omtumlande ungomsåren? Eller är det du själv som ung vuxen som vill hitta nycklarna för att utvecklas och må bra?

Hjärnstorm - överlev tonårstiden med forskningens hjälp är en bok med redskap för att överleva, utvecklas och må bra under denna viktiga period i livet, skriven av Daniel Siegel, klinisk professor i psykiatri vid UCLA School of Medicine. Stadigt förankrad i forskningen om den unga hjärnan (12-24 år) avlivar Daniel Siegel ett antal myter om hjärnan under ungdomstiden, som att den är omogen och inte fungerar så "vuxet" som den borde. Under denna intensiva utvecklingsperiod knyter vi relationer med jämnåriga, söker nya upplevelser och tar risker. Siegel hjälper oss att se vilka strategier som fungerar för både vuxna och unga - vilka gränser som behöver sprängas och vilka gränser vuxenvärlden kan sätta.

Boken innehåller faktabaserade kapitel om hjärnan, anknytningsrelationer och vår utveckling från barn till vuxna. Till varje kapitel hör övningar och verktyg som bygger på de nya kunskaper om hjärnan som Siegel tidigare även presenterat i banbrytande böcker som The Mindful Brain, The Developing Mind och Mindsight..

Med Hjärnstorm - överlev tonårstiden med forskningens hjälp introduceras Siegel för svenska läsare. Boken riktar sig till både föräldrar och unga vuxna. Lärare och andra som arbetar med tonåringar och unga vuxna har också stor nytta av bokens budskap och praktiska verktyg.

OM DANIEL J SIEGEL, MD

Daniel Siegel är klinisk professor i psykiatri vid UCLA School of Medicine och en av cheferna för UCLA Mindful Awareness Research Center samt arbetande styrelsemedlem vid Mindsight Institute. Daniel Siegel bor med sin hustru i Los Angeles och har två barn i tjugoårsåldern.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hjärnstorm : överlev tonårstiden med forskningens hjälp
  2. +
  3. Mer utveckling, mindre bråk : vägled ditt barn utan bråk, gråt och kaos

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mer utveckling, mindre bråk : vägled ditt barn ... av Daniel J Siegel, Tina Payne Bryson (häftad).

Köp båda 2 för 466 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Daniel J Siegel