Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2017-01-04
Förlag
Dana Förlag
Medarbetare
Remnelius, Nalle (form)
Dimensioner
189 x 123 x 9 mm
Vikt
125 g
SAB
Lz Fowelin, Peter
ISBN
9789197948685
En dag i sänder : när sorgen slår följe med livet (häftad)

En dag i sänder : när sorgen slår följe med livet

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-01-04
154
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
"Se på bilden här!" sa läkaren och pekade på skärmen. "Läget är mycket allvarligt. Men vi har kommit fram till att vi törs stråla. Vi tror att det i alla fall kan stoppa tillväxten, och i bästa fall få tumören att gå tillbaka en del."

"Okej", sa jag. "Vet ni något om hur länge ...", fortsatte jag utan att fullfölja meningen. Läkaren skakade på huvudet. "Men om ett år sitter vi inte här?" försökte jag för att få något slags svar.

"Nej, det gör vi inte", svarade hon. Tonen i hennes röst sa mig att det inte var någon idé att ställa följdfrågor.

En vinterdag får Peter Fowelin beskedet att hans fru och livskamrat Kerstin har en hjärntumör som ger henne kort tid kvar att leva. I "En dag i sänder" skildras de två år om sedan följde, allt sett genom Peters ögon i form av ett samtal med Kerstin efter hennes död, och från platser de har gemensamt: steniga stränder på Öland, skogsbryn med sjungande vårfåglar och radhuset med sina minnen. Läsaren får i boken vandra i författarens fotspår och skildringar från sjukdomstiden varvas med minnesbilder från det liv de båda levt tillsammans i trettio år. Det är en vandring i sorg och saknad, men lika mycket i kärlek och värme - och som visar hur vi med ödmjukhet kan förhålla oss inför livets oförutsägbarhet.

RECENSIONER

"Boken är gripande och författaren förmedlar verkligen sina känslor av övergivenhet och sorg över att bli lämnad efter trettio år tillsammans. En mycket lättläst och välskriven bok som varvar minnen från förr med tiden under och efter sjukdomen. I slutet förmedlas en stark tro på framtiden och glädje i form av ett litet barnbarn." BTJ-häftet nr 7-17. Lektör: Marianne Ericson

"Det är en bok som dallrar i handen medan man läser. (...) Peter Fowelin vill försöka förstå och bjuder in läsaren att delta." Ingrid Sjökvist i nätbaserade Kulturdelen.nu 2017-03-02.

OM FÖRFATTAREN

Peter Fowelin är författare, föreläsare m.m. och har tidigare skrivit böckerna "Mindfulness i klassrummet" (2011), "Från motstånd till möjlighet" (2012) och "Att ge ut en bok" (2013).
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. En dag i sänder : när sorgen slår följe med livet
  2. +
  3. När mörkret viker undan för livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt När mörkret viker undan för livet av Joanna Björkqvist (häftad).

Köp båda 2 för 370 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av En dag i sänder : när sorgen slår följe med livet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Har själv upplevt desamma
    Ulf Ljung, 16 februari 2017

    Min fru och jag upplevde samma sak fast vår tid blev 15 månader.som jag ihop med hemsjukvården hade min fru hemma till slutet. MVH Ulf Ljung

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Fowelin