Britta Reich Eriksson : ett konstnärsliv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Klotband)
Språk
Svenska
Antal sidor
118
Utgivningsdatum
2014-02-06
Upplaga
1
Förlag
Sigma förlag
Medarbetare
Eriksson, Ann (form) / Eriksson, Ann (foto)
Dimensioner
244 x 215 x 12 mm
Vikt
665 g
SAB
Ibz Reich Eriksson, Britta,709.2
ISBN
9789197957830
Britta Reich Eriksson : ett konstnärsliv (inbunden)

Britta Reich Eriksson : ett konstnärsliv

Inbunden Svenska, 2014-02-06
229
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Det här är berättelsen om Britta Reich Eriksson, berättat och illustrerat med henne egna ord och bilder. Det är en livsresa som handlar om möten i vardagen som gett inspiration till bilder. Samtidigt ger det också en glimt av 1900-talets konsthistoria i Sverige.
Britta Reich Eriksson utbildades till målare på Valand i Göteborg och på Konsthögskolan i Stockholm på 1940-talet. På Konsthögskolan träffade hon sin blivande man skulptören Liss Eriksson. Tillsammans åkte de till Paris 1947 och där följde fem innehållsrika år innan de återvände till Sverige för gott. Jag har valt att låta Britta berätta själv om sitt liv. Ett innehållsrikt liv präglat av viljan att uttrycka sig i bild.
Hur var det att vara kvinnlig konstnär i 1900-talets Sverige? Som avslutning skriver konsthistorikern Lena Holger ett kapitel om de kvinnliga konstnärerna i Brittas generation.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Britta Reich Eriksson : ett konstnärsliv
 2. +
 3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (pocket).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ann Eriksson

 • Ett ateljéhus på Söder

  Ann Eriksson

  Från att ha legat i fattiga kvarter i stadens utkant har nu ateljégården på Södermalm blivit till en mycket populär innerstadsadress. Gården är än idag en levande konstnärsmiljö, en oas för fritt skapande mitt i den brusande stadens hjärta. Det är...

 • Den rör mitt hjärta : om Liss Erikssons offentliga verk

  Ann Eriksson

  Hur förhåller vi oss till den offentliga konsten idag? Vad betyder den? Bryr vi oss om den över huvud taget? I den här boken tas Liss Erikssons offentliga verk som ett exempel. Liss Eriksson var en av de mest betydande svenska skulptörerna under a...