Alkemi : det gudomliga verket - om människans transformation från bly till guld och medvetandets transcendena immanens (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
615
Utgivningsdatum
2018-09-05
Upplaga
1
Förlag
Alkemiska Akademin Arca Dei Förlag
Dimensioner
240 x 165 x 45 mm
Vikt
1200 g
SAB
Cm.03,Blb
ISBN
9789198104509

Alkemi : det gudomliga verket - om människans transformation från bly till guld och medvetandets transcendena immanens

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-05
622
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alkemi är världens äldsta visdomslära och har fram tills nu varit en hemlig tradition som endast förmedlats till de utvalda och ofta genom ett kodat språk. Alkemi rör nämligen det som inget i världen kan överträffa - det gyllene medvetandets eviga liv.

Alkemin visar vägen in i tillvarons djupaste mysterier, där vår egen essens - vårt guld - kan uppenbaras. Genom alkemin kan vi förverkliga vår fulla potential, få tillgång till våra dolda gudomliga förmågor och nå själslig helhet. Alkemistens arbete handlar om att göra det omöjliga möjligt - att uppnå odödlighet. Men vad innebär det egentligen att vara odödlig och hur skapas den mytomspunna evighetskroppen i alkemin?

Symbolen för denna fullbordan kallas de vises sten eller de vises guld och benämningen avslöjar att det slutgiltiga målet är lika hårt och manifest som en sten, lika skinande och okorrumperat som det finaste guld och äger all världens visdom. Metaforen för alkemistens transformation av de destruktiva och söndrande krafterna till att bli något högst förädlat och levandegörande, gestaltas såsom omvandlingen av det mörka blyet till det glänsande guldet. Denna mirakulösa process är hemligheternas hemlighet om de alkemiska bröllopen som denna bok vill bringa nycklar till.

Den alkemiska visdomsvägen leder bortom alla befintliga religioner, bortom givna dogmer och gamla matriser, till den gyllene erans manifestation såsom paradisets återkomst på jorden.

För första gången presenteras det gudomliga verket i sin helhet av författare med lång erfarenhet av alkemi. Boken förmedlar alkemins historik, filosofi och praktik och leder fram till hur läsaren själv kan bli en alkemisk mästare i sitt eget liv. Härigenom blir man en gudomlig medskapare i både sin egen och hela skapelsens förädlingsprocess, såsom en sann filosof i kärlek till visheten.

---

Katarina Falkenberg och Tommy Westlund har grundat och driver Alkemiska Akademin som är ett centrum för den eviga alkemiska visdomen. Akademins syfte är att erbjuda alkemiska utbildningar, workshops, graalriddarutbildningar, mysteriespel transformerande resor och salonger för att sprida den västerländska visdomstraditionen till en bredare publik. Akademins förlag Arca Dei ger ut nyskrivna alkemiska böcker samt översättningar av klassiska verk.

Katarina är vd i Alkemiska Akademin och har studerat och praktiserat alkemi i 30 år. Hon är alkemisk terapeut och författare med en bakgrund inom teatern. Hennes alkemiska romaner Alkemistens röda längtan, som förlänades Paraceluspriset, och Den röda ängeln uppenbarar den hemliga lärans djupa mysterier. Katarina är även gnostisk präst, riddare och överste-prästinna i Sophiatemplet. Hon leder prästinneutbildningar, gudinnetjänster, imaginationer m m kring det gudomliga hjärtats väg.

Tommy är styrelseordförande i Alkemiska Akademin och har studerat och praktiserat alkemi och esoterik sedan 1990. Han är psykosyntesterapeut, apostolisk gnostisk biskop, riddare och adept inom västerlandets invigningsmysterier. Tommy är Ordensledare inom Rosencreuzarnas tradition och föreläser internationellt om den hermetiska vishetstraditionen.

Tillsammans har de författat Inre alkemi, Hjärtats alkemi - den hemliga och uppenbarade läran och Rosenkors alkemiska bröllop - Mysteriespel anno 2016 samt ett dussintal utbildningskompendier inom den spagyriska konsten, planetalkemi, egyptisk alkemi, graalens traditioner, katarernas mystik m m.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Alkemi : det gudomliga verket - om människans transformation från bly till guld och medvetandets transcendena immanens
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 861 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Alkemi : det gudomliga verket - om människans transformation från bly till guld och medvetandets transcendena immanens. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket välutforskad bok
  Tomas Kindahl, 22 april 2019

  Falkenberg och Westlund, som är alkemister i Alkemiska akademin i Stockholm, har skrivit mycket sakligt om alkemins historia och dess symboler, så den är användbar även som en översikt över "proto-kemin," alltså den symbolmättade protovetenskap som föregick kemivetenskapen, som i sin moderna form inte uppstod förrän i slutet av 1700-talet. Boken är modernt alkemiskt orienterad, d.v.s. den inriktar sig på den andliga lära där det mesta av den kemiska innebörden har försvunnit, och de alkemiska... Läs hela recensionen

 2. Recension av : "Alkemi - Det Gudomliga Verket"
  Martin Zinn, 17 september 2018

  Jag är helt mållös efter att ha läst, nästan, hela, denna bok...Boken är fylld av en slags poetisk, magisk väv, som inbjuder var och en att ta ett steg in i den idérika värld som den västerländska mystiken bjuder på. M a o: ett fantasirikt äventyr, som känns väldigt omvandlade för läsaren; och att stänga boken för kvällen känns för tillfälligt sorgfyllt, men man vet att resan följer nästa dag, och för varje kapitel har man växt inombords, och förstått mer av den, och utvecklats i sitt inre. D... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Alchemy - The Divine Work

  Katarina Falkenberg

  Alchemy is one of the world's oldest wisdom traditions and has until recently been a secret tradition that was only passed down to the chosen and often through a coded language. This is because alchemy touches upon that which nothing can surpa...