Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
110
Utgivningsdatum
2015-10-09
Upplaga
4
Förlag
Stevali
Dimensioner
210 x 148 x 10 mm
Vikt
253 g
SAB
Rdcb
ISBN
9789198112030
8 bitar på 80-talet : Nintendos marsch in i de svenska hemmen (häftad)

8 bitar på 80-talet : Nintendos marsch in i de svenska hemmen

Häftad Svenska, 2015-10-09
89
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
En bok om hur Nintendo erövrade Sverige och banade väg för tv-spelsintresset.

Nintendo har sedan tidigt 80-tal haft en stark position i Sverige. En hel generation tv-spelare växte upp med NES-Nintendo Entertainment System, även i folkmun kallad Nintendo 8-bitars. Odödliga spelklassiker som Super Mario Bros och The Legend of Zelda såg dagens ljus på NES. En kombination av dessa unika spelidéer samt ett flitigt och finurligt arbete av den svenska generalagenten Bergsala ledde till stor framgång i Sverige. NES har än idag ett starkt följe och präglar dagens spelkultur.

Denna bok berättar historien bakom succén från Bergsalas tidiga möten med Nintendo i Japan till det bittra 90-talet när valutan devalverades och hårda år drabbade Bergsala. Minnen från Owe Bergsten, Lars Jarhamn, Jens Ohlin och andra nyckelpersoner återberättas i en fascinerande historia då pionjärsanda rådde i dataspelsbranschen.

Denna den fjärde upplagan är rejält reviderad och uppdaterad med nya intervjuer, bildmaterial och omdanad text.

Enbart i Sverige såldes det mellan åren 1986-1996 hela 420 000 enheter av NES och som flest hade Nintendoklubben hela 450 000 medlemmar! Dessutom är idag intresset för klassiska spel enormt stort, något som märks på evenemang som Retrospelsmässan i Göteborg som årligen lockar tusentals besökare samt priser på gamla NES-spel som ofta slutar på flera tusentalskronor på nätets auktionssajter. Det finns en kultur som bygger på nostalgi och nyfikenhet på den växande spelvärldens historik och rötter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. 8 bitar på 80-talet : Nintendos marsch in i de svenska hemmen
 2. +
 3. Generation 500

De som köpt den här boken har ofta också köpt Generation 500 av Jimmy Wilhelmsson (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Lindell

 • Svensk videospelsutveckling : från 50-tal till 90-tal

  Thomas Sunhede, Martin Lindell

  Med spel som Minecraft, Candy Crush Saga och Battlefield räknas Sverige idag som ett av världens mest framgångsrika länder inom videospelsutveckling. Men hur såg det innan dessa succéer? Den här boken berättar om uppkomsten av den svenska spelindu...

 • En bok om spel - guidad tur i tv- och datorspelens värld

  Martin Lindell, Lars Hallström

  En bok om spel - guidad tur i tv- och datorspelens värld är en praktisk handbok som riktar sig till vilsna föräldrar vars barn och ungdomar spelar tv- och datorspel. Den är också en lättfattlig guide för alla som vill veta mer om en underhållnings...