Vad sa du? (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
136
Utgivningsdatum
2018-01-19
Upplaga
1
Förlag
Parus förlag
Medarbetare
Holmgren, Emma (form) / Stankovic, Nikola (foto)
Dimensioner
206 x 132 x 15 mm
Vikt
255 g
SAB
Lz Bäckström, Ida
ISBN
9789198288575

Vad sa du?

(11 röster)  |  Läs 5 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2018-01-19
132
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Förtvivlat ropar jag "hallå, hallå", men det hörs inte! Jag kan inte längre höra min egen röst.
Det är en tidig morgon i januari 2013. Jag är 26 år när jag vaknar upp och inte längre kan höra. Jag har drabbats av det som inte skulle kunna ske - plötslig dövhet på båda öronen. Det enda som hörs är det ihärdiga tjutandet av min tinnitus.


Ida gör ett desperat försök att återgå till sin vardag. Hörselnedsättningen och det inopererade cochleaimplantatet göms undan så gott det går tillsammans med obearbetade känslor av skam och sorg, men ingenting fungerar som förut.
Mitt i all rädsla och osäkerhet växer nya insikter. Ida reser ensam till Bali och Nepal i sökandet efter sitt nya jag och meningen med livet.

I Sverige har över en miljon människor någon form av hörselnedsättning. I biografin Vad sa du? sätter Ida Bäckström ord på det som är svårt för omgivningen att förstå och skapar igenkänning för de som är drabbade.

"Ida Bäckström är en ung kvinna som gjort en omvälvande livsresa. Författaren beskriver hur hon - tidigare toppmotionär - vänt sin förlust till utmaningar och vägrat känna sig som en outsider i livet trots separation och sociala svårigheter föranledda av hörselproblemen. En personlig berättelse som skildrar och lyfter de lärdomar som visar sig i livets olika skeden." Lektör Eeva-Stiina Sundén, BTJ-häfte nr 5, 2018.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vad sa du?
 2. +
 3. Det att inte dö

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det att inte dö av Anne Boyer (inbunden).

Köp båda 2 för 247 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Vad sa du?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hörsel skadad
  Siv Eivor Marie Ekman (Ånäset), 4 oktober 2018

  Boken va mycket bra.. Själv är jag född med ned satt hörsel på hö öra. Då jag vet inget annat. Jag får nog skriva en bok jag oxå 😍 så ...min hörsel nedsättning va lite annorlunda än hon i boken.
  Men jag känner ingen mej i mycke..

 2. Intressant att läsa
  Kaffeläsaren, 20 mars 2018

  Förtvivlat ropar jag hallå hallå, men det hörs inte! Jag kan inte längre höra min egen röst. Jag är 26 år när jag vaknar upp en morgon i tystnad januari 2013.
  🐴
  Ida drabbas av plötslig dövhet först på det ena örat och sen på båda öronen. Något som är extremt ovanligt. Ida beskriver hur hennes tillvaro helt förändras från fullt hörande frisör som tränar aktivt på fritiden. Till att förhålla sig till en tyst värld och prova ut cochlea-implantat. Det måste vara en oerhört tuff om... Läs hela recensionen

 3. Målös
  Daria, 5 mars 2018

  Äntligen kan man få läsa och få reda på att någon annan i ung ålder drabbats av samma händelse som jag har trot vara en på miljonen som drabbas av detta. Skönt att veta att man inte är ensam!

 4. Läsvärd för alla!
  Åse , 6 februari 2018

  Med tacksamhet läser jag om Idas erfarenheter och förstår att jag inte är ensam. Det är kortfattat och lättläst, alla borde läsa den för att förstå att "osynliga" handikapp är ganska jobbiga i vardagen och det finns inte riktigt den förståelsen. Att man ska behöva förklara sin situation...
  tack Ida för att du delat med dig, det behövde jag.

 5. En bra bok
  Ingela , 3 februari 2018

  En bok för alla som vill försöka förstå hur det är att inte höra. Och hur vi med hörselnedsättning upplever omgivningen.

Visa alla 5 recensioner