Vakna upp! Dags att dö! : Libertarianism och den Civila VälfärdsStaten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
290
Utgivningsdatum
2017-10-17
Upplaga
1
Förlag
Realia Förlag
Dimensioner
30 x 220 x 150 mm
Vikt
485 g
ISBN
9789198371321

Vakna upp! Dags att dö! : Libertarianism och den Civila VälfärdsStaten

Inbunden,  Svenska, 2017-10-17
399
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I "VAKNA UPP! DAGS ATT DÖ!" sammanfattas människors möjliga liv och samverkan i ett friare samhälle. Kritik framförs mot dagens samhälle, som kallas StatsvälfärdsStaten. Slutsatsen är att man kan och bör bygga ett betydligt bättre samhälle, som kallas för den Civila VälfärdsStaten.

Det bästa samhället präglas samtidigt av en samhällsideologi, som kallas libertarianism, en åskådning, som verkligen på allvar hävdar människans individuella värde och därför ställer mycket långtgående krav på rättigheter och friheter för människor, i de allra flesta avseenden. Detta bildar basen för den Civila VälfärdsStaten.

I boken ger Dan Ahlmark sin syn på historien och samhällsutvecklingen; på socialismen; på StatsVälfärdsStatens egenskaper och brister; på den numera expansiva kulturmarxismen, som bl a gett oss extrem identitetspolitik på många områden och Politisk Korrekthet; och beskriver sedan hur det libertarianska samhället verkar och fungerar. Beträffande vissa områden beskrivs den nya situationen noggrannare, liksom hur övergången kan ske från StatsVälfärdsStaten.

Radikala reformer föreslås t ex för skatter och sociala system; invandringspolitik; media, skola och högre undervisning. Avslutningsvis beskrivs det största hotet i framtiden mot libertarianska samhällen: en globalism styrd av internationella organisationer och eliter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vakna upp! Dags att dö! : Libertarianism och den Civila VälfärdsStaten
  2. +
  3. Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ord och handling : ett liv i diplomatins tjänst av Jan Eliasson (inbunden).

Köp båda 2 för 658 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »