Att arbeta med resursgrupper (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
290
Utgivningsdatum
2019-10-06
Upplaga
1
Förlag
Borell Förlag
Medarbetare
Lundmark, Marcus (förf.) / Malm, Ulf (förf.) / Schäring, Jessica (förf.) / Wåhlstedt, Sonny (förf.) / Malm, Mikael (förf.) / Borell, Mats (red.) / Berglund, Nisse (red.)
Dimensioner
210 x 135 x 24 mm
Vikt
380 g
SAB
Vlb
ISBN
9789198544800

Att arbeta med resursgrupper

Häftad,  Svenska, 2019-10-06
259
 • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vid allvarlig psykisk ohälsa krävs ofta insatser från flera olika vård- och stödgivare, var och en specialiserad inom sitt område. Dessutom finns familj och närstående som stöttar den drabbade, ibland på bekostnad av egen ökad oro. Behovet av samordning är stort, och när den inte fungerar kan det leda till att människor inte får det stöd de behöver.
En fungerande samverkan kräver tydlig metodik som är lätt att följa, förståelse för varandras uppdrag och inte minst en tydlig struktur. Detta erbjuder Resursgrupps-ACT.
Resursgrupps-ACT är en evidensbaserad metodik för samverkan mellan olika vård- och stödgivare för brukare med allvarlig psykisk ohälsa. RACT kombinerar behandling och stöd för ett integrerat och brukarstyrt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att arbeta med resursgrupper
 2. +
 3. Från terrorns frontlinjer

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från terrorns frontlinjer av Magnus Ranstorp (pocket).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Att arbeta med ESL-pedagogik utifrån Steg för Steg-manualen

  Mats Borell, Eva-Lena Borell

  Att drabbas av allvarlig psykisk ohälsa påverkar de flesta områden i en persons liv. Förutom att symtomen ofta är plågsamma i sig försvårar konsekvenserna av sjukdomen möjligheten till ett liv med aktivitet, glädje och samvaro med andra. För att e...

 • Att förstå inom psykiatri och socialpsykiatri

  Daniel Abrams, Eva-Lena Borell, Mats Borell, Maria Wikeby

  Vad är psykisk ohälsa? Varför drabbas vissa av oss av psykiatriska sjukdomar? Hur kan du som arbetar inom psykiatri och socialpsykiatri förstå - tillsammans med klient och närstående? Att förstå inom psykiatri och socialpsykiatri ger djupgående fö...