Ta sig frihet : Bloomsbury, Indien och konsten att leva (häftad)
På topplistor
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2018-03-09
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
225 x 175 x 30 mm
Vikt
686 g
SAB
Ib.5,Ge.5
ISBN
9789100175245
Ta sig frihet : Bloomsbury, Indien och konsten att leva (häftad)

Ta sig frihet : Bloomsbury, Indien och konsten att leva

Häftad, Svenska, 2018-03-09
239
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ta sig frihet

Bloomsbury, Indien och det omätbara

Vad har Bloomsburygruppen att säga oss idag, hundra år efter sin storhetstid? Det var en löst sammansatt grupp av radikala engelska författare, ekonomer, kritiker, konstnärer och historiker som med Virginia Woolf och Maynard Keynes i spetsen menade att livets mål är vänskap, ständiga diskussioner och sanningssökande över alla gränser.

Trots första världskriget förblev de optimister, bekämpade all fundamentalism och kopplade ihop upplysningsidealen med en mjuk och lekfull modernism. Gruppens idéer tog sig uttryck i deras målningar, böcker, ekonomiska teorier, sexuella relationer, hem och trädgårdar.

Ingela Lind skrev om dem i Leka med modernismen. Virginia Woolf och Bloomsburygruppen, som kom ut 2008. Årets bok är en rejält omarbetad och fördjupad version av den med flera helt nya kapitel. Intressant och nytt är det indiska spåret. Flera av Bloomsberries, som Ingela Lind kallar dem, hade sina rötter i Indien och frågan om hur Indien har påverkat västerländsk modernism är nyväckt i konstvärlden.

Det kommer också att framgå i den stora utställningen om Bloomsburygruppen på Artipelag våren 2018, som Ingela Lind är kurator för. Hennes bok Ta sig frihet. Bloomsbury, Indien och det omätbara kan också läsas som ett komplement till den.

"Om man vill ha en vacker och intressant coffee table book är Ingela Linds Ta sig frihet om den kultförklarade Boomsburygruppen det perfekta valet. Den har allt. Den är läcker men inte ytlig, förförande estetisk men inte banal, kunnig men inte svårsmält. Att bläddra i den är en ren njutning."

Lisbeth Larsson, Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ta sig frihet : Bloomsbury, Indien och konsten att leva
  2. +
  3. Sveas son

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Lena Andersson (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Ta sig frihet : Bloomsbury, Indien och ko...