Ta sig frihet : Bloomsbury, Indien och konsten att leva (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
279
Utgivningsdatum
2018-03-09
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Dimensioner
225 x 175 x 30 mm
Vikt
686 g
SAB
Ib.5,Ge.5
ISBN
9789100175245
Ta sig frihet : Bloomsbury, Indien och konsten att leva (häftad)

Ta sig frihet : Bloomsbury, Indien och konsten att leva

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2018-03-09
249
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Vad har Bloomsburygruppen att säga oss idag, hundra år efter sin storhetstid? Det var en löst sammansatt grupp av radikala engelska författare, ekonomer, kritiker, konstnärer och historiker som med Virginia Woolf och Maynard Keynes i spetsen menade att livets mål är vänskap, ständiga diskussioner och sanningssökande över alla gränser.Trots första världskriget förblev de optimister, bekämpade all fundamentalism och kopplade ihop upplysningsidealen med en mjuk och lekfull modernism. Gruppens idéer tog sig uttryck i deras målningar, böcker, ekonomiska teorier, sexuella relationer, hem och trädgårdar.Ingela Lind skrev om dem i Leka med modernismen. Virginia Woolf och Bloomsburygruppen, som kom ut 2008. Årets bok är en rejält omarbetad och fördjupad version av den med flera helt nya kapitel. Intressant och nytt är det indiska spåret. Flera av Bloomsberries, som Ingela Lind kallar dem, hade sina rötter i Indien och frågan om hur Indien har påverkat västerländsk modernism är nyväckt i konstvärlden. Det kommer också att framgå i den stora utställningen om Bloomsburygruppen på Artipelag våren 2018, som Ingela Lind är kurator för. Hennes bok Ta sig frihet. Bloomsbury, Indien och det omätbara kan också läsas som ett komplement till den.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ta sig frihet : Bloomsbury, Indien och konsten att leva
 2. +
 3. Råskinn : brev och bilder 2006 - 2009

De som köpt den här boken har ofta också köpt Råskinn : brev och bilder 2006 - 2009 av Lars Lerin, Kerstin Högstrand (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ta sig frihet : Bloomsbury, Indien och konsten att leva. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En trevlig bok
  Pian Bates, 21 maj 2018

  Bra beskrivning av alla personerna och dess karaktärer. Flera bilder som var nya för mig. Jag läser gärna mera om denna konstnärsgrupp.

 2. Bredd och djup med personligt förhållningssätt

  Jag uppskattar boken för författarens personliga förhållningssätt. Samtidens uppskattning av gruppen och dess ibland hätska kritik redovisa jämsides med vår tids. Så de levde och vad de gjorde, kvalitet, ros och ris. Berättelsen har både bredd och djup på ställen som författaren väljer, personligt men hela tiden av högsta kvalitet både vad gäller saklig kompetens och härligt flyt och skönhet i språket! Och själva boken är vacker, skön att hålla i och rikt utval av foton och reproduktion av ko... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Ta sig frihet : Bloomsbury, Indien och ko...