I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv som advokat (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2021-11-11
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Medarbetare
Andersson, Jens (form)
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
140 g
SAB
Oekd,Lz Eriksson, Johan
ISBN
9789100194093

I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv som advokat

(10 röster)  |   Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-11-11
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
"Jag vill berätta från insidan om de människor jag mött. Om de skyldiga och de oskyldiga. Om hur smal livets väg ibland kan vara. Om skuld och ansvar i en värld där allt inte kan beskrivas som svart eller vitt. Om människorna bakom rubrikerna.

Jag vill också berätta om livet som försvarsadvokat. Om mina tankar och moraliska dilemman. Om att försvara dem som lever på livets skuggsida, men också dem som aldrig trott att de skulle behöva anlita en försvarare. Om att faktiskt försöka hjälpa någon som många hatar och föraktar. Om en tid i stormens öga."

Advokat Johan Eriksson blev känd för allmänheten när han försvarade Rakhmat Akilov efter terrordådet på Drottninggatan. Det här är hans historia om livet som advokat, skildrat genom en rad olika fall som på olika sätt belyser rättvisans svårfångade väsen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv som advokat
 2. +
 3. Livet som pågår här : samtal om klimatet och omställningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Livet som pågår här : samtal om klimatet och om... av Marika Palmér Riviera, Lisa Pelling (häftad).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av I rättvisans tjänst : berättelser från mitt liv som advokat. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok!
  Carro, 17 januari 2022

  Jag är juridikstudent i sluttappen av min utbildning som varit insnöad på att bli brottmålsadvokat. Mot bakgrund av det så är boken väldigt bra och intressant eftersom det är något jag själv önskar att arbeta med. Det är dessutom en bok som ger en inblick i det praktiska arbetet som man inte kan förstå innan man får sätta sig in i situationerna. För de som inte läser juridik skulle jag ändå rekommendera denna bok eftersom den anger hur det går till i och hur det är att vara försvarsadvokat.

 2. Intressant!
  MoDa, 30 december 2021

  Bra att förstå och få insyn i advokatarbetet från ngn som arbetat länge så. Gillar ni juridikens alla olika vägar så läs denna lättlästa bok.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Johan Eriksson