Hjertén : Sigrid Hjertén - en av Sveriges främsta konstnärer (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2008-09-25
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
285 x 222 x 20 mm
Vikt
1080 g
SAB
Ibz Hjertén, Sigrid
ISBN
9789113019642
Hjertén : Sigrid Hjertén - en av Sveriges främsta konstnärer (inbunden)

Hjertén : Sigrid Hjertén - en av Sveriges främsta konstnärer

(2 röster)
Inbunden Svenska, 2008-09-25

Slutsåld

Sigrid Hjertén har blivit en av våra mest omtyckta konstnärer, hennes måleri påminner inte om någon annan konstnär i hennes generation. Som pionjär kom hon att tillhöra det manliga avantgardet och med sina målningar utmanade hon både publik och kritik.

Men att vara så djärv och orädd blev förödande för Sigrids hälsa. I flera målningar speglas hennes dramatiska livsöde, framförallt när hon utgår från sitt eget liv som kvinna. Ett annat återkommande motiv i hennes konstnärskap är kvinnokroppen.

För första gången ges nu en konstbok om Sigrid Hjertén ut - ett praktverk med ett hundra av hennes mästerverk i färg. Anders Wahlgren, som skrev den kritikerrosade boken Sigrid och Isaac efter sin mycket framgångsrika film med samma namn, har skrivit en inledande essä och en fyllig bildtext till varje konstverk.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Wahlgren

  • Staden vi har till låns

    Anders Wahlgren

    Anders Wahlgren har under fyrtio år forskat om staden ur olika synvinklar. Tillsammans med hans nytagna foton och unika gamla svartvita bilder får vi en inblick i den förändring som skett fram till idag i Stockholm, men också i några andra städer ...

  • Pistolteatern 1964-67

    Anders Wahlgren

    Pistolteatern i Stockholm, grundad av Pi Lind och Staffan Olzon, var i mitten av 1960-talet en ledande experimentscen jämförbar med Living Theatre i New York. Åren 1964-67 framfördes ett sextiotal teaterpjäser och happenings på Pistolen. I förgrun...

Bloggat om Hjertén : Sigrid Hjertén - en av Sveriges...