Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
224
Utgivningsdatum
2010-04-09
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Sjöberg, Lotta (foto)
Illustratör/Fotograf
Lotta Sjöberg
Dimensioner
195 x 140 x 20 mm
Vikt
367 g
SAB
Dofac
ISBN
9789113023434
Föräldrarnas tvärtemotbok : 49 galna lösningar på vardagens problem (inbunden)

Föräldrarnas tvärtemotbok : 49 galna lösningar på vardagens problem

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2010-04-09

Slutsåld

Alltför ofta växer små vardagliga problem sig stora i familjen - och till sist vet vi som föräldrar inte hur vi ska göra för att komma vidare. Gör tvärtemot, säger författarna och föräldracoacherna Åse Teiner och Anna Glas.

Vad är det för fel med att äta bakelser på väg till dagis? Eller varför inte betala några ungdomar för barnvagnspromenaden så att du äntligen kan få sova? Att våga göra tvärtemot sätter igång processer som förhoppningsvis väcker nya tankar - och du och din familj har roligt under tiden.
Föräldrarnas tvärtemotbok är indelad i tre avsnitt: Växa som vuxen, Bryt vardagsmönstren och Säg JA. De består av 49 föräldraberättelser ur verkliga livet samt tre avsnitt med författarnas tankar kring huvudämnena. Varje föräldrahistoria börjar med en kort problembakgrund, exempelvis att barnet aldrig äter middag eller att storhandlingen alltid slutar i katastrof. Föräldrarna provar en tokig tanke som att ge barnet en glass medan föräldern själv fixar middagen. Vi får följa vad som händer i familjen när de provar idén. Avsnittet avslutas med vilka nya tankar som väckts genom den tokiga tanken.

"Det kan vara så att den första tanken sitter klockrent men mest troligt är kanske att det ur det tokiga kommer en ny, modifierad och för föräldern anpassad tanke. Vi vill visa att det genom att vända och vrida på saker går att hitta nya tankar och förhållningssätt som vi inte hade hittat om vi inte gjorde något galet först", sammanfattar författarna Åse Teiner och Anna Glas själva sin idé.
"Föräldrarnas tvärtemotbok ska man bli glad av att läsa. Vi betonar vikten av att ha roligt som förälder. För oss är föräldrar vardagshjältar. För oss är det självklart att föräldrar har sunt förnuft och vill det bästa för sina barn. Föräldrarnas tvärtemotbok vill locka fram nya tankar, glädje och en förmåga hos föräldrarna att lita till sitt sunda förnuft."
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Föräldrarnas tvärtemotbok : 49 galna lösningar på vardagens problem. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Så träffsäker !
  Petta, 2 december 2010

  En föräldrabok för både mammor och pappor. Jag läste med glädje och skrattade högt flera gånger samtidigt som jag fick många bra tankar med mig att testa. Det här är en bok utan skitnödighet och pekpinnar men med både hjärta och hjärna.
  Den här ger jag till alla föräldrar jag känner och rekommenderar varmt till alla de jag inte känner.

 2. Älskar den här boken
  Malina, 10 oktober 2010

  Köp den roliga, träffsäkra, avslappnade, perfekta föräldrapresenten!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Do This! Not That!

  Anna Glas, Ase Teiner

  There are loads of books covering the basics of getting along with and disciplining children, but as every parent knows, each kid is different, and there's no telling what will or won't work. Anna Glas and se Teiner have many years of experience a...

Bloggat om Föräldrarnas tvärtemotbok : 49 galna lösn...