Mörkret vet (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Konrad (del 1)
Antal sidor
325
Utgivningsdatum
2021-02-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Översättare
Ingela Jansson
Originaltitel
Myrkrith Veit
Medarbetare
Sokcic, Miroslav (form)
Dimensioner
180 x 110 x 23 mm
Vikt
177 g
SAB
Hce
ISBN
9789113107738

Mörkret vet

(53 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-02-10
89
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Ligger det en man i isen? frågade en kvinna. Ansiktet doldes delvis av ett tunt lager med snö, men de kunde ana näsan, ögonhålorna och en större del av pannan. Inget annat syntes och de fann inte några tecken på en kropp längre ner i isen. /.../ Det var som om någon försiktigt hade skulpterat ansiktet i florstunt benporslin, så tunt att det kunde gå sönder vid den lättaste beröring.

En nedfrusen kropp hittas i en djup spricka i Langjökulls glaciär på Island, och man misstänker att man hittat den försvunne affärsmannen Sigurvin, som varit borta i trettio år och aldrig återfunnits. Indridasons nye deckarhjälte Konrad, en pensionerad kriminalinspektör, kopplas in på fallet, eftersom han var ansvarig för utredningen för trettio år sedan. Misstankarna den gången riktades mot Sigurvins kompanjon Hjaltalín, som visserligen häktades men släpptes i brist på bevisning. Nu är Hjaltalin döende men nekar fortfarande till brottet och vill i stället att Konrad finner den skyldige. När en okänd kvinna söker upp Konrad med ny information från hennes avlidne bror, öppnas utredningen på nytt, och med hjälp av sin efterträdare Marta och rättsläkaren Svanhildur söker Konrad sanningen bakom mannen i isen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mörkret vet
 2. +
 3. Flickan vid bron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flickan vid bron av Arnaldur Indridason (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Mörkret vet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Hans sämsta
  Justine13, 20 april 2024

  Jag tycker om hans tidigare böcker, men den här med den gamla Konrad i huvudrollen är lika seg som Konrad själv. Inget händer, alla super och kriminalgåtan bryr man sig inte om.

 2. Uriusel
  Besviken, 12 juli 2023

  Jag brukar inte läsa klart dåliga böcker. Av någon anledning läste jag klar denna. Språket är förfärligt, ett talspråk som man retar sig på hela tiden. Det kan vara ju översättarens språk. Hans serie med Erlendur Sveinsen läste jag med stor behållning.

 3. Habil Indridason
  sven-erik liebig, 24 maj 2021

  Men inte någon av hans bästa. Figurerna o tempot är behagligt välbekant, men lite knorr saknas den här gången tycker jag.
  Bygger upp för fortsättning.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Arnaldur Indridason