Pandemi : myterna, fakta, hoten (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2020-03-12
Upplaga
2
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Davison, Anna (form)
Dimensioner
210 x 135 x 2 mm
Vikt
20 g
SAB
Veba,303.485
ISBN
9789113110936
Pandemi : myterna, fakta, hoten (häftad)

Pandemi : myterna, fakta, hoten

(13 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad Svenska, 2020-03-12
186
Skickas inom 7-10 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor

OBS! BOKENS INNEHÅLL ÄR IDENTISKT MED UTGÅVAN FRÅN 2010!

Pandemier är allvarliga hot mot mänskligheten. Men vad är pandemier egentligen? Hur hotar de oss och hur kan vi undvika en kommande katastrof?

I Pandemi - Myterna, fakta, hoten (utgiven 2010) beskriver infektionsläkaren och forskaren Björn Olsen hur vi i dagens moderna samhälle på många sätt står sämre rustade än tidigare. I våra globala monsterstäder, där ett växande antal människor och tamdjur lever allt tätare inpå varandra, finns perfekta förutsättningar för nya pandemier. Samtidigt hotar den pandemiska antibiotikaresistensen den sjukvård vi i dag tar för given.

Pandemier är globala hot som kräver världsomspännande åtgärder. De pandemiska katastroferna hänger ihop med klimatförändringarna och vårt globala samhälles brist på solidaritet samt ekologisk mångfald och hållbarhet.

Björn Olsen (f. 1958) är forskare och överläkare som specialiserat sig på infektionsmedicin.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pandemi : myterna, fakta, hoten
 2. +
 3. Smittans tid : en författares vittnesmål från pandemins frontlinje

De som köpt den här boken har ofta också köpt Smittans tid : en författares vittnesmål från p... av Paolo Giordano (häftad).

Köp båda 2 för 323 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Pandemi : myterna, fakta, hoten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Coronabibel
  Lena Persson, 18 januari 2021

  Detta har blivit min Coronabibel eftersom den är intressant som nutidslitteratur men även som historik över pandemier. Björn skriver lättbegripligt om ett invecklat ämne.All heder åt honom- även då han framträder i TV!

 2. Angelägen information i folkbildningssyfte
  pseudonym, 18 november 2020

  Författaren är en kunnig person med god pedagogisk förmåga. Spännande historisk tillbakablick på människosläktets och samhällets utveckling och med dem farsoterna. Angelägen kunskap för att kunna hantera framtiden. Mycket läsvärd!

 3. Thriller...
  Stefan, 4 september 2020

  Det är en mycket välskriven bok; full med kunskap som ger läsaren insikter i något som annars är rätt svårt att få kunskap om; som vanlig lekman. Enkelt och informativt skriven. Jag har under ett tiotal år försökt få klarheter om Spanska Sjukan och andra pandemier; både framåt och bakåt i tiden. Den här boken kom med mycket kunskap.
  Bitvis obehagliga sanningar nästan i thrillerformat; vilket fick mig att inse att jag måste vara ännu mer rädd om mitt immunförsvar...
  Boken är skriven 20... Läs hela recensionen

 4. lite spekulativ
  Bernt-Åke Bärling, 3 september 2020

  Mycket spekulation, dåligt med faktareferenser och en del sakfel. Författaren verkar mer intresserad av av fågelskådning än att beskriva fenomenet Pandemi. En del bra beskrivning av influensavirus var väl behållningen.

 5. En mycket angelägen och välskriven bok
  Per , 14 maj 2020

  Boken skrevs 2010 och Björn Olsen blev kusligt sannspådd i och med coronaepidemin. Behandlar också antibiotikaresistens - ett mycket allvarligt hot mot mänskligheten.

 6. Fantastisk
  Louise, 4 maj 2020

  En bladvändare som jag rekommenderar alla att ta del av spec. Personal inom vården. Välskriven o så spännande bästa jag läst på länge, den uppmanar till eftertänksamhet o försiktighet. Måste läsas!!!!

Visa alla 6 recensioner