Tryffelfeber : bland matnördar, maffia och miljardärer (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2023-10-06
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Kühlhorn, Sigge (form)
Dimensioner
235 x 160 x 25 mm
Vikt
560 g
SAB
Ufhee,Qca
ISBN
9789113121925

Tryffelfeber : bland matnördar, maffia och miljardärer

(2 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-10-06
235
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Denna bok handlar om tryffel. Men den handlar också om upptrissade auktioner och smutsiga pengar, påkostade festivaler och våldsamma uppgörelser. Och stora matupplevelser förstås. Boken följer tryffelåret och tar sin utgångspunkt i de sensationella fynden av tryffel på Gotland, som Christina Wedén arbetade med som doktorand. Vi åker sedan ut i världen, till tryffelhubbar i Frankrike och Italien och till framtida centra för denna ädla knöl i Serbien, västra Australien och amerikanska Oregon. Vi återvänder sedan till den gotländska mylla där allt - åtminstone ur svensk synvinkel - började.
Det är författaren och gourmanden Steven Ekholm som är bokens jag på denna upptäcktsfärd, och Christina Wedén experten vid hans sida. Tillsammans blottlägger de en spännande industri, och följer de kulturhistoriska trådarna hundratals år tillbaka i tiden. På jakt efter tryffelns nirvana, en flyktig doft som kanske aldrig lämnar en.

Som en bakomliggande fond ligger hela tiden spänningen mellan vad som syns och vad som är, vad något kallas och vad det heter. Samt det faktum att det som de flesta av oss känner som tryffelsmak, har väldigt lite med tryffel att göra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tryffelfeber : bland matnördar, maffia och miljardärer
 2. +
 3. Länder som försvunnit 1840-1970

De som köpt den här boken har ofta också köpt Länder som försvunnit 1840-1970 av Bjørn Berge (pocket).

Köp båda 2 för 314 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tryffelfeber : bland matnördar, maffia och miljardärer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tryffelfeber
  Elisabeth Rudbeck, 10 december 2023

  Mycket spännande skriven om jakten på tryffel världen runt - i kombination med fakta om Sveriges egen värdefulla tryffel som finns bl a på Gotland & om sökandet efter den!

 2. Rekommenderas!
  Beda, 9 november 2023

  Oväntat spännande och fascinerande läsning om tryffel, både om matupplevelserna och all business kring denna åtråvärda knöl. Och inser hur lättlurad jag har varit som trott att tryffelolja skulle ha något med tryffel att göra ;)

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna